In mijn blote krent

Er wacht ons vandaag een kortere etappe, 12 kilometer + 2 km van onze B&B terug naar de Wicklow Way. Normaal mag dit geen problemen opleveren maar als we vertrekken moeten we al onmiddellijk in onze poncho duiken. Het miezert, en dit voor de rest van de wandeling. Gelukkig blijft het zicht nog behoorlijk maar de paden liggen er zo al vrij modderig bij, en met deze verse regen wordt dit natuurlijk nog een stuk erger. Maar we klagen niet want vorige week schijnt het hier een ware zondvloed geweest te zijn. Onze gastheer vertelde ons gisterenavond dat er een gast van 22 jaar verdronken is tijdens het raften, door het veel te ruwe water. Het Nam Ou (Laos) spook daagt weer voor mij op.

Lough Dan House – de B&B – is in ieder geval een aanrader, maar een klein nadeeltje, de muren zijn van karton. Onze buren konden we vanmorgen om 5 uur horen bellen alsof ze in onze kamer zelf zaten. Achteraf bleek het een vrij belangrijk telefoontje te zijn van hun zoon die in het ziekenhuis was opgenomen. Het koppel dat uit Alaska kwam heeft zich vanmorgen uitgebreid verontschuldigd voor het nachtelijk lawaai. Nu ja, vijf uur is een schoon uur om wakker te worden 😉

20141116_122939
Lough Tay

Wat het verder verloop van de wandeling betreft, we lopen vandaag een eindje over geasfalteerde wegen en dit trekt ons gemiddelde natuurlijk danig de hoogte in, zodat we de veertien kilometer zelfs voor de middag hebben afgehaspeld. Dit geeft ons natuurlijk ruimte om in de namiddag wat de klaktoerist uit te hangen. De monastry van Glendalough moet er alvast aan geloven. In de zomer kan je hier over de koppen lopen,  vandaag kan je hier in je blote krent rondhuppelen.

Onze unterkunft,  de jeugdherberg is weer niet te versmaden. Niet alleen zeer goedkoop maar de mogelijkheden om zelf voor je ontbijt te zorgen, maakt dat we morgen een uur vroeger kunnen vertrekken.

Wandeling: 3 u, hoogte: 380 m,  afstand: 15 km

Foto’s: http://Ierland.liekenspeeters.be

 

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *