Vreemd schouwspel

Foto’s

We wisten dat we niet ver van een kerkhof lagen maar dat het venster van onze kamer uitgeeft op de graven was toch wel een beetje een verrassing. Zolang er daglicht is valt dat natuurlijk best mee, maar ’s avonds als het donker wordt en het kerkhof verlaten is! Het licht van de straatlantaarns schijnt door het bladerdak van de grillige bomen en zorgt voor een vreemd schouwspel die de graven tot leven brengt. Als de nevel lichtjes over het kerkhof zijn werk doet zijn alle ingrediënten aanwezig. Je hoeft niet veel fantasie te hebben om de fosforlichtjes en schimmen protagonist te maken van een ware horrorfilm vlak naast je bed.

Maar goed, de kamer en het hotel in het algemeen vallen best mee, geluidsdicht naar buiten, spookvrij, alleen het gehijg van onze buurman tovert het horror verhaal van hierboven om in een goedkoop S-verhaal.

Potzdamer Platz, Sonycenter
Potzdamer Platz, Sonycenter

We schudden vanmorgen onze spieren los in de Potzdamer Platz, een leuke buurt met als absoluut hoogtepunt het Sonycenter. Het nabijgelegen Kultuurforum valt wat tegen, de buurt is wat onderkomen door de vele bouwwerven. Zowel de Philharmonie als het gedenkteken van de Duitse weerstand staan in de stijgers en laten we links liggen. Met de driesterren Gemäldegalerie doen we hetzelfde, omdat dit spijtig genoeg niet is inbegrepen in onze Berlijn kaart, blijkbaar alleen de musea van het Museuminsel. We kiezen voor de musea die wel in onze kaart zijn inbegrepen.

We kuieren de rest van de voormiddag wat rond en genieten van Berlijn dat stilaan dichtslibt van de toeristen. Als we aan het Pergamonmuseum aankomen in het Museumsinsel worden we op een nieuwe koude douche getrakteerd, een rij van minstens twee uren wachttijd staat hier aan te schuiven. We kiezen voor de mindere God, met name het Alte Nationalmuseum waar alleen de zaal van de Franse schilders ons kan bekoren.

In de latere namiddag laten de kilometers en het geslenter zich voelen maar de klim van 278 trappen naar de Berlin Dom leiden ons letterlijk en figuurlijk naar nieuwe hoogtes en we krijgen voor de moeite enkele geweldige vergezichten over Berlijn cadeau.

Berlin Dom
Berlin Dom

Hierna doen we een nieuwe gooi naar het Pergamonmuseum en kunnen eindelijk na dertig minuten schuifelen genieten van dit museum met enkele bijzondere stukken uit de oudheid.

Na deze cultuurinjectie haasten we ons naar de Alexanderplatz waar we afspraak hebben met twee gelijkgestemde zielen. Aranka en Stijn, pigeons voyageurs uit Gent die het regenachtige België ook maar al te graag inruilen voor andere horizonten.

 

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *