Skagen Jutlandroute

Het is weer een tijdje gelden dat we jullie nog lastig vielen met onze berichtjes. Tijdsgebrek weerhield ons ervan om met onze verhaaltjes het internet plat te leggen. Mijn interviews voor boekenjuf/boekenmeester 2015 slorpten zowel mijn energie als mijn inspiratie op. Maar nieuwe reisplannen voeden die inspiratie en energie om er weer tegenaan te gaan.

Vanaf 5 juni halen we onze stalen rossen van stal, en smeren we onze benen in voor een tocht van iets meer dan  dertienhonderd kilometer. Daar waar Skagerrak en Kattegat samenstromen, aan een van de grootste vissershavens van Denemarken, de plaats waar kunstenaars graag vertoeven, Skagen, het noordelijkste puntje van Jutland Denemarken.

Fietsen
Fietsen

We vertrekken rond 5 juni en zullen in achttien etappes de 1300 kilometer met onze Koga’s (trekking fietsen) overbruggen. Hier en daar zullen we een kleine pitstop houden en het weekend van 4 juli komt Jenthe ons met ons busje tegemoet om ons op te pikken. We twijfelden om via een andere weg terug naar huis te fietsen, maar we zullen al blij zijn als we Skagen halen. We hebben al heel wat ervaring met drie- vierhonderd kilometer maar 1300 is toch ineens van een andere orde.

Onze fietsen krijgen nog een onderhoudsbeurt, het kampeermateriaal wordt tegen die tijd nog eens onder handen genomen, maar het belangrijkste zijn onze spieren die we tegen die tijd terug uit hun winterslaap moeten krijgen. We zullen dus nog een aantal kleinere testritjes houden om ons gestel weer op niveau te krijgen. In bijlage vind je alvast een mooi overzicht van onze tocht. Het eerste stuk van de route gaat over Nederland, waar we via de Drunense duinen, Leerdam,  Utrecht en Zwolle naar Emmen rijden, het feitelijke begin van de Jutlandroute. Van daar gaat het dan richting Duitsland waar we Esterwegen aandoen. Buchenwald en Bergen-Belsen zijn bekendere concentratiekampen, maar voor vele ouderen zal Esterwegen niet minder gruwelijk zijn geweest. Na een kleine 300 kilometer onbekend en vergeten gebied in Duitsland, komen we Denemarken binnen via Padborg. Vanaf hier is het nog een slordige 600 kilometer tot op onze eindbestemming.

Reisroute SKW-Skagen.

LF-route naar Emmen.

GPS-track Emmen – Skagen.

De aftelling is dus officieel begonnen.

 

Deel onze weg

Een gedachte over “Skagen Jutlandroute”

  1. nu moet ge nog kunnen rekenen als je wil reageren
    de lat wordt altijd hoger gelegd

    Mooie uitdaging met de wind in de rug hopelijk
    Rikke, ik mis een kaartje en pas op als ge op uw GPS Aalst ingeeft 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *