Saigon, brommerstadje

Foto’s

We laten vanmorgen Maya haar jetlagroes uitslapen, maar vanaf morgen kan ze mee de ploeg trekken ;-)

Zodra we ze wakker hebben gekregen, maken we een grote wandeling doorheen HCMC. We vertrekken via de Mong Bridge en de Khánh Hoi Bridge en komen zo bij de Saigon, de rivier die door HCMC stroomt.  Hier nemen we de ‘Dóng Khoi’ een zeer gekende straat waar de pompeuze koloniale woningen overschaduwd worden door Tamarinde bomen.

We lopen via de Notre Dame naar het Reunificatiepaleis, een must see in HCMC waar je je volgens onze gids even James Bond voelt. Daarna duiken we in de Vietnamese oorlogsgeschiedenis in het War museum. Hier ook weer worden onze emoties versterkt en overhoop gehaald door de verschrikkelijke geschiedenis. Onze Amerikaanse vrienden hebben hier onder het mom van de communistische opmars te willen stuiten, voor de nodige vetzakkerij gezorgd. Morgen breien we aan deze geschiedenisles een stukje bij in de Cu Chi tunnels.

Het is vandaag wat regenachtig, maar we laveren telkens tussen de buien alsook tussen de miljoenen brommertjes door. Telkens het regent zijn we ergens binnen. Ik ben natter van het zweet dan van de regen.

Vandaag schaffen we ons ook een Vietnamese simkaart aan voor nog geen € 7,-. Hiervoor hebben we 20 minuten beltijd met België en een ongelimiteerd data-abonnement voor 1 maand. Hopelijk leest er iemand van de staf van Telenet mee… ;-)

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *