Rommelmarkt bij de bedoeïenen

Foto’s

Wij zijn vanmorgen weer om vijf uur wakker maar er hangt een beetje bewolking dus besluiten we om toch maar niet naar de krater te gaan voor nog een zonsopgang. Gelukkig trekt de bewolking in de loop van de voormiddag volledig weg. Ondertussen zijn we bij Booking.com genius member…’t Zal wel zijn. We krijgen daarvoor in verschillende gelegenheden waar we overnachten extra voordelen: wat vroeger inchecken, een drankje, wat later uitchecken of wat nog interessanter is een extra procentje.

Vandaag mogen we wat later uitchecken en we besluiten om daar gebruik van te maken en nog een laatste check van ons boek te doen. We hebben van onze uitgever de opgemaakte versie gekregen die we nog eens mogen doornemen op schoonheidsfoutjes en volgende week vrijdag is het dan zover. Ons eerste deel: ‘Een reis rond de wereld in 80 verhalen’ is vanaf dan in alle boekhandels te verkrijgen. Het komt wat ongelegen om dit laatste nazicht te doen midden ons verlof, terwijl we al naarstig aan een volgend verhaal bezig zijn, maar dit krijgt voorlopig absolute voorrang.

Om 7.00 uur stoppen we eventjes om te ontbijten maar daarna werken we nog door tot 10.00 uur.

De concentratie ebt weg, dus tijd om onze rugzakken te maken en de cirkel van deze reis rond te maken. We vertrekken richting Tel Aviv, meteen ook de laatste dag in het bezit van de huurwagen.

Bedoeïenenmarkt Be'er Sheva
Bedoeïenenmarkt Be’er Sheva

Onderweg pakken we in Be’er Sheva een bedoeïenenmarkt mee die een beetje tegenvalt. We hadden eigenlijk een markt verwacht waar schapen en dromedarissen worden verhandeld maar het was meer een rommelmarkt.

Gelukkig maakten we niet alleen daarvoor de omweg, Tel Be’er Sheva, een archeologische site met een zeer interessante cisterne, ligt op een paar kilometer afstand. Een leuke site waarvan de geschiedenis tot acht eeuwen voor onze tijdrekening teruggaat. Vooral de cisterne is interessant. Je daalt tweehonderd treden af naar waar vroeger de opslagplaatsen waren. Helemaal beneden in de cisterne is het bijna volledig duister, maar omdat je geleidelijk naar de duisternis wandelt wennen je ogen en kan je eigenlijk nog veel onderscheiden.

Skyline Tel Aviv
Skyline Tel Aviv

We moeten vandaag ongeveer honderd negentig kilometer overbruggen naar ons nieuw onderkomen in Tel Aviv. We leveren de huurauto in en zijn de rest van het weekend op onze eigen paardenkracht aangewezen.

Ook deze keer valt ons appartement reuze mee. We zullen zelf voor het ontbijt moeten zorgen maar we kunnen dit verslag op de rooftop van het appartement maken, met een schitterende skyline van Tel Aviv rondom ons.

Bewaren

Bewaren

Deel onze weg

2 gedachten over “Rommelmarkt bij de bedoeïenen”

  1. Beste Erik en Hilde

    We hebben zopas de originele film van de 10 Geboden op DVD terug bekeken, en dachten aan jullie in “Het Heilig Land”.
    Geniet van deze exclusieve bestemming !

    Patricia en Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *