Port Arthur

Foto’s

In hetzelfde jaar dat wij in België na ‘De stomme van Portici’ Willem I zijn broek afdoen en voor de Belgische onafhankelijkheid kiezen, wordt er in Port Arthur een strafkolonie opgericht… Men zegge en schrijven 1830. Van Dieman’s Land was alleen bereikbaar via een zeer nauw stuk land (trouwens waar wij gisteren hebben overnacht) in Eaglehawk Neck. Dit stukje land werd bovendien nog eens bewaakt door bijtgrage honden.

Enfin ik ga er hier geen geschiedenisboekje van maken maar ik geef dit bovenstaande eventjes mee als achtergrond.

In Port Arthur kan je dus nog de resten van die strafkolonie gaan bezoeken. We krijgen afslag met onze JHB-kaart wat altijd is meegenomen. AUD 27,- ipv AUD 32,- ;-). ’t Is niet veel maar alle kleintjes…

We krijgen een introductie van een 40 tal minuten, wat ons een goed overzicht geeft van wat er zich allemaal in ‘Van Dieman’s Land’ afspeelde. Het maakt de site natuurlijk een stuk levendiger.

In het ticket is trouwens een kleine Cruise van 20 minuten inbegrepen. De Boot vaart langs de eilandjes waarvan de geschiedenis onlosmakelijk met de kolonie verbonden is. Een zeehond houdt ons gezelschap en speelt in de deining van de boot. Ik probeer in te zoemen met de camera maar achteraf krijg ik alleen maar zee te zien … Doemme toch hé 😉

Nadien wandelen we naar een aantal van de 30 historische gebouwen op de site. Boeiend maar in de verte horen we Hobart roepen.

We nemen onze intrek in een appartement zo’n 5 km buiten het centrum. De reacties op Tripadvisor zijn niet al te lovend. Onze kamer is in ieder geval meer dan in orde. Propere lakens… wat moet ne mens meer hebben… een privé spa bad? … oeps da’s er ook 😉 Maar geloof mij vrij, wij overnachten altijd budget dus dit is lekker meegenomen voor deze prijs.

Vanmorgen zat er Eaglehawk Neck trouwens naast ons bed een kever ter grootte van een duim van een volwassen man.

In Hobart centrum kuieren we wat rond en vragen ons af of we morgen een wildwatching op het water zouden reserveren. De boten varen maar vrijdag uit. Dit maakt voor ons de keuze gemakkelijker want dan zitten wij op een vlucht naar Sydney voor een avontuur in de Blue Mountains.

We vinden een leuk restoke waar je alleen maar hamburgers kan eten. Met rund, wallaby, lam, kip… noem maar op. Ik zie dat ze Duvel in huis hebben, ik vraag naar de prijs en beslis toch maar snel dat ik de plaatselijke rubbish zal drinken. Zesentwintig dollar voor een pint Duvel! Ik geloof dat je daar bij ons bijna een bak voor hebt.

Volgens mij laten ze hier de belastingen betalen door de bierdrinker.

 

We blijven nog wat rondhangen tot negen uur, omdat er een wat plaatselijk talent de Irish pub komt opvrolijken. Nu ja … wij werden er alvast niet vrolijker van. Ik had zijn gitaar graag gestoken waar de zon nooit schijnt.

Gisteren was er hier een free-podium… ze weten niet wat ze hier gemist hebben ;-)))))

Tiene, misschien het tweede beste land om te wonen (na zwitserland) maar hun bier is mij toch te duur ;-).

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *