Onze weg, buiten-gewoon onderweg

In het spoor van nonkel Filip en tante Tille

Nog 4 dagen…

Volgende week deze tijd hangen we in Mumbai of Varanasi rond. De reisspanning stijgt, we kijken uit naar nieuwe ontmoetingen op onze weg. De rugzakken staan klaar om gevuld te worden.

We hebben alvast nonkel Filip en tante Tille voorop gestuurd naar India met een delegatie bedrijfsleiders om het pad te effenen. We lossen elkaar vrijdag af en nemen dan het roer over. Dat zij de Taj Mahal alleen voor zich krijgen en voor alle andere toeristen wordt afgesloten, zullen wij vermoedelijk niet gedaan krijgen.

Indië versus India

Een tijdje geleden deden we een beetje lacherig toen iemand ons vroeg of we nu naar Indië gaan dan wel naar India. Wij dachten, en het schaamrood stijgt nog altijd naar de wangen, dat Indië de Nederlandse benaming was en India de Engelse term. Mis. Het woord Indië is eerder een historische benaming die wijst naar het grote gebied van Iran tot China. India daarentegen is het schiereiland dat in 1947 onafhankelijk werd, toen weliswaar als deel van het Britse rijk.

Dat we spreken van Indiase regering, de Indiase munteenheid en van een Indiaas restaurant, lijkt nogal evident. Dat een vrouw een Indiase is en een man Indiër zorgt echter wel voor enige verwarring.

Conditie

Het lopen laten we momenteel achterwege, onze conditie staat op peil. De angst voor blessures is te groot. We zullen onze opgebouwde conditie best kunnen gebruiken, als je weet dat we naar een hitte van 36° C gaan met een hoge vochtigheidsgraad en  dagelijks een  portie kilometers in de schoenen geschoven krijgen.

Onze weg

Onze nachtelijke landing in Mumbai zorgt ervoor dat het volgende bericht niet voor zaterdagavond wereldkundig wordt gemaakt. Vandaag laten we alvast onze nieuwe lijfspreuk op jullie los. We maken hiervoor gebruik van de cover van ons tweede boek. Vanaf nu zal “What about Hilderik” vervangen worden door:

Onze weg buiten-gewoon onderweg
Onze weg, buiten-gewoon onderweg

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

BewarenBooking.com

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel onze weg

2 gedachten over “Onze weg, buiten-gewoon onderweg”

  1. Goed bezig, mannekes! Doe het daar goed.
    Een geluk dat tante Tille en nonkel Fluppe daar tegen vrijdag weg zullen zijn. Een mens zou zich voor minder kunnen ergeren.?

  2. Hilde, Erik,
    Geniet van de trip, pas op mekaar, kom gezond terug,
    en……… neem ons vooral mee in jullie avontuur .

    we kijken er al naar uit !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *