Nieuwe super tyfoon op komst?

Vandaag verkassen we van Siem Reap naar Kampot. We moeten ons klaar houden tegen 6u45. Het ontbijt is echter pas voorzien tegen zeven uur. Wij gaan in het centrum dus om 6 uur op zoek naar een ontbijt. We vinden vlakbij een bakkerij met lekker brood, waar we ook nog een baguette meenemen voor onderweg. Als we tegen kwart voor zeven op het appèl zijn om ons te laten oppikken, laten we ons ontbijt van het hotel ook nog maar inpakken. Dan hebben we alvast iets om te bikken voor onderweg. Uiteindelijk zijn we ver de laatste die worden opgepikt en het is bijna half acht als het busje ons komt ophalen om ons naar de bushalte te brengen.

Het is weerom een lange verplaatsing. Van Siem Reap naar Phnom Penh en van daar met een andere bus naar Kampot. We overwegen of we in Phnom Pehn blijven overnachten maar we gaan toch maar voor de volle verplaatsing. Voorzien is dat we om 14u45 onze aansluiting in Phnom Penh moeten hebben en dat we tegen 17u30 in Kampot, niet ver van de Thaise zee, zullen aankomen.

Onze ervaring met de Cambodjaanse wegen zijn ronduit slecht, we kijken dus echt niet uit naar deze lange verplaatsing. Niets is echter minder waar, we reizen deze keer niet alleen met een geweldige fonkelnieuwe vijfsterrenbus met WiFi en zelfs films aan boord, over betrekkelijk goede wegen. Ook halen we onze aansluiting in Phnom Penh (weliswaar maar met enkele minuten overschot) en komen op de voorziene tijd aan in Kampot.

IMG_5758

Voor minder dan 15 euro overbruggeen we bijna 500 kilometer. Het duurt lang en ons zitvlak is klaar voor de schroot, maar we klagen niet want onderweg zien we arbeiders die het met veel minder comfortabele vervoermiddelen moeten stellen.

IMG_5764

Het laatste stuk naar Kampot met een kleinere bus waar we ook nog een film voorgeschoteld krijgen, komt klokslag om 17u30 aan. We onderhandelen met een tuktuk die ons voor 2 dollar in ons nieuw onderkomen afzet. ‘Natural Bungalows‘ een leuke lodge met een knipoog naar een jungle onderkomen, maar met prachtige kamers… Nu ja, wij krijgen een kamer volledig in roze met dito lakens, gordijnen, vloer en handdoeken. Ik ken mensen die hier heel gelukkig mee zouden zijn ;-)) Boven ons bed hangt een schilderij met twee tijgers en wat bloot vlees. Probeer hier maar eens te slapen.

IMG_5767

Bovendien zit het ook hier vol met gekko’s. Ze kijken niet alleen toe in onze slaapkamer, maar ook in onze badkamer :-)

IMG_5761

Heel Cambodja lijkt voor het ogenblik een beetje op het verdronken land van Saeftinghe. Bovendien wordt hier melding gemaakt van een nieuwe super-tyfoon die zijn werk al deed in de Filipijnen en via Vietnam onderweg is naar hier. Hopelijk verliest hij onderweg al wat van zijn krachten. Volgens het personeel zitten we hier betrekkelijk veilig beschermd door de bergen. Maar misschien kunnen jullie dat in België beter volgen.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *