My big fat Greek wedding

Love is here to stay, so is her family

Foto’s Chania

Foto’s Huwelijk Caro en Kenny

Vanmorgen laten we het een beetje hangen en het is negen uur als we met onze scooter richting Chania vertrekken. Weerom een plaatsje dat op de werelderfgoed lijst staat. Onze lijst van UNESCO-plaatsen wordt lang, heel lang. Een vrolijke stad met nog heel wat Venetiaanse invloeden geeft ’s morgens een zalige indruk, maar verliest wel wat van zijn aantrekkingskracht – voor ons dan toch – als de duizenden toeristen ontwaken en mee de stad omtoveren tot een overbevolkte badplaats.

Wij laten dit niet aan ons hart komen en schuifelen mee rond in deze overbevolkte plek.

Vooral de Moskee van de Janitsaren die omgetoverd is tot een expositieruimte maakt indruk. Ook de Venitiaanse arsenalen die vroeger onderdak boden aan galeien zijn een aantrekkingspool in de stad.

De Orthodoxe kathedraal roept om aandacht. Maar de speurtocht naar een hoofddeksel doet ons vooral de vele winkeltjes trotseren. Het is de markthal, zowat een vast item op onze reizen, die een hap neemt uit onze veel te korte tijd.

Het is twee uur als we terug op onze kamer komen. Net tijd genoeg voor een schoonheidsslaapje en opknapbeurt want om kwart na vier moeten we present zijn voor het uiteindelijke doel van deze reis: het huwelijk van ons nichtje Caro met Kenny.

Groep na groep wordt iedereen opgepikt en met de bus naar het resort gebracht waar het feest plaatsvindt. Een sprookjesachtige omgeving met alle ingrediënten voor een topavond.

Caro en Kenny

Caro en Kenny

Als mijn broer Patrick zijn dochter aan zijn schoonzoon geeft, worden heel wat zakdoeken onder gesmodderd. De ceremonie vindt plaatst op het strand, en terwijl de golven beuken tegen de achtergrond, drijft hun ja-woord weerom iedereen naar zakdoeken. Een huwelijk op zijn Grieks, met alle ceremoniële toeters en bellen maakt dit ‘ones in a lifetime’ evenement tot iets onvergetelijks in aanwezigheid van zowat de hele familie. Griekse gerechten om duimen en vingers van af te likken, Griekse dansers en een vuurwerk dat voor een ongeziene apotheose zorgt, maken deze avond tot een van die momenten waarvan een mens en zeker een huwelijkspaar alleen maar kan dromen.

Bewaren

Deel onze weg

2 gedachten over “My big fat Greek wedding”

  1. Leuke en treffende oneliner boven aan dit verslag! De aanwezigheid van jullie allemaal was een zeer essentieel onderdeel van ons feest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *