München in a nutshell

Foto’s

De regen valt met bakken uit de hemel, de weersvoorspellingen voor de omgeving zijn ronduit slecht. In München ziet het er minder slecht uit… De tijd dat je donderwolk kan zeggen hebben we onze spullen gepakt en zijn we met ons buske op weg naar Kempten waar we voor niet minder dan € 25,- (voor twee personen retour) naar de hoofdstad van Beieren kunnen treinen.

Sneeuwritje naar München
Sneeuwritje naar München

De treinrit flitst door feeërieke sneeuwlandschappen (gelukkig doen we dit niet met de auto). Op minder dan anderhalf uur staan we in de DB (Duitse Bahnhof) van München. Lichte regenval vergezelt ons het eerste half uur en vergoelijkt het gesleur van onze paraplu. De rest van de dag worden we hier echter vergast op een  winterzonnetje dat verstoppertje speelt met de wolken, maar onze paraplu tot een wandelstok promoveert.

Gisterenavond hadden we nochtans besloten om van München een aparte  citytrip te maken omdat je hier makkelijk drie dagen kan rondtoeren, maar bloed kruipt waar het niet gaan kan zeker. We proberen dus om deze prachtige stad in één dag te gieten. Geen gemakkelijke opgave maar  geoefende citykillers als we zijn zuigen we het kaf uit het koren en kaderen we deze prachtige stad in ons geheugen met hoogtepunten die ons het meeste bevallen.

Stadszicht vanop Rathaus
Stadszicht vanop Rathaus

We starten met een lift van negen hoge verdiepingen in het nieuwe rathaus voor € 2,5  p/p en genieten van een compleet zicht op de stad en kunnen ons hierdoor de rest van de dag oriënteren in deze verrukkelijke stad. Ook hier flirten verschillende pleintjes om de titel ‘bekoorlijkste plein’ van de stad.: Mariënplatz, de verplichte Viktualienmarkt, Max Joseph… und so weiter und so weiter 😉

Een aantal must-see-kerken passeren de revue en nopen mij mijn klak op te bergen en blootshoofds deze godshuizen tegemoet te treden. De imposante Frauenkirche, de buitengewone barokke Asamkirche en last but not least de Teatinerkirche die ondanks ze in de steigers staat toch wel indrukwekkend is.

Wat verder treffen we het indrukwekkende Residenz en zijn aanpalende hofgarten die roepen om gestreeld te worden. Maar ons toetje is toch weerom de Alte Pinakothek met zijn Vlaamse primitieven , Italiaanse Renaissance en natuurlijk Duitse schilderkunst met Albrecht Dürer en Leonardo Da Vinci als hoogtepunt.

Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci

Meer en meer vergapen we ons aan deze musea. Het verbaast onszelf hoe veel tijd we tegenwoordig in musea doorbrengen. Tijd, maar vooral rijping zeker;-) laat ons van deze kunsttak genieten. Het moet niet altijd theater of muziek zijn 😉

Als we terug sporen naar Kempten moeten we deze keer via een ontiegelijk klein dorpje een overstap maken naar Kempten. Dankzij enkele behulpzame Oosterburen kunnen we de Duitse bahnhof ontrafelen. Als we moeten overstappen zie ik door mijn vermoeidheid een glazen paneel niet en bewijs de degelijkheid van Duits glas. Gelukkig kom ik er met de schrik en een lachsalvo van Hilde van af.

Ondertussen is de sneeuw gesmolten voor de zon maar heeft de regen en de negatieve temperaturen de banen in ware schaatsbanen omgetoverd. Hiervoor een speciale dank aan de Stavros (Steven Daems ) die ons buske van degelijke winterbanden voorzag.

Driehonderd meter voorbij ons verblijf huist er een Italiaan die ons avondmaal omtovert tot een ware apotheose van de dag.

 

Deel onze weg

2 gedachten over “München in a nutshell”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *