Marble Mountains

Foto’s

We nemen vandaag een 100 procent Vietnamees ontbijt: Pho. Dit is een soort soepje met noedels, kip en veel groentjes. Bovendien krijg je er nog een bordje met verse kruiden bij geserveerd, die je dan naar eigen goeddunken in je Pho kan smijten. Mijn smaakpapillen worden van ’s morgens vroeg meteen op de proef gesteld. Lekker maar zo vroeg soep zijn wij niet echt gewoon.

We beslissen vanmorgen om een brommertje te huren en niet achterop bij een Easy Rider naar de marble mountains te gaan. Ons vorig brommertje in Pakse was wel een beter modelletje maar het bolt.

Zowel gisteren als vandaag is het weer veel beter dan voorspeld. Vlak voor we de Marble Mountains bereiken krijgen we wel een plensbuitje, niet echt gezellig op den brommer.  Maar het is de enige regen die we vandaag zullen krijgen.

Da_Nang (128)

Als we na 12 kilometer rijden onze bestemming bereiken worden we meteen aangemaand om ons brommertje te parkeren …in een huiskamer. De dame in kwestie vertelt dat het huis toebehoort aan haar familie en dat wij in ruil straks eventjes aan haar winkeltje moeten denken. Lijkt mij geen slechte deal… zolang het maar denken is ;-)

We klimmen op de marmeren rotsen (waaruit sinds de dood van Ho Chi Minh – die het laatste monument uit deze marmeren rotsen kreeg – geen marmer meer wordt opgegraven. Het natte gevoel van de regenbui is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor het nog veel nattere zweet. Een hoop pagodes en grotten wisselen mekaar af.  Een leuke plek om in rond te dwalen.  Bij sommige grotten hebben we heel wat behendigheid nodig om beneden te geraken.

Da_Nang (40) Marble Mountains -Thuy Son

De madame waar onze brommer gestationeerd staat ligt al op de loer, we kunnen haar niet verschalken.  Goed, belofte maakt schuld en ik begin dus aan haar winkeltje te denken… maar dit blijkt niet genoeg te zijn.  Ze sleurt ons van hier naar ginder in haar winkeltje en probeert mij een dikke boeddha te verpatsen. Ik probeer haar wijs te maken dat we met de rugzak reizen en dus geen plaats in onze zak. Ze laat ons uiteindelijk gaan als ik begin te lachen met het bedrag dat ze voorstelt voor nen dikken Boeddha, als ik belachelijk veel afding zijn we vriendjes af en laat ze ons met enig gemor gaan. Case closed.

Voor we het weten is de voormiddag weer gewisseld en rijden we terug naar Da Nang voor een kleine lunch. In de namiddag trekken we de andere richting uit de apenbergen in. Ik voel mij hier als een vis in het water, maar de enige aap die we hier zien zie ik in het spiegeltje.

Da_Nang (108)

Als we terugkomen blijven we wat treuzelen bij een haventje waar alle bootjes voor anker liggen midden in de baai. De vissers roeien met hun ronde bootjes tot bij hun grotere boten. Wat verder komen we toevallig voorbij een scheepswerf… allez met wat goeie wil toch. Daar zien we hoe de bootjes worden gemaakt. Zie filmpje http://zuidoost-azie.liekenspeeters.be/#!album-218

Da_Nang (129) Da_Nang (125) Eastern beach - Non Nuoc

Als we terug rijden kruipen we door het oog van de naald. Al die brommertjes en toeterende bussen… het moest er ooit van komen. Vlak achter mij rijdt een jonge gast op een brommertje. Een volgepropte bus met toeristen die onverwachts naar de kant van de weg wil – vermoedelijk om wat kiekjes te nemen – ramt de jonge gast. Wij rijden twee meter voor die gast en gelukkig krijgt de chauffeur van de bus ons in het oog omdat het schrapend geluid van de brommer die gevallen is zijn aandacht trekt.

Da_Nang (32)

Gelukkig is die gast van zijn brommertje kunnen springen maar hij bloedt hevig aan zijn voet. Zonder veel erg blijkbaar want voor we goed en wel zien wat hij voorheeft zit hij alweer op zijn brommer.

De schrik toch goed te pakken, rijden we zonder omwegen naar het hotel waar we ons brommertje inleveren.

’s Avonds om negen uur krijgen we nog een spektakel aan de drakenbrug. Iedere zaterdagavond spuwt de nieuwe drakenbrug die nog maar van maart 2013 voltooid is, vuur en water.

Een leuke afsluiter van een weekendje Da Nang.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *