Katoomba – Pulpit Rock

Foto’s

Video 1: Pulpit Rock

Video 2: Pulpit Rock

Video 3: Pulpit Rock

We vertrekken vanmorgen naar Blackheath, een dikke 10 km buiten Katoomba. We rijden onmiddellijk naar het Heritage centre, om een kaartje te vragen met wandelingen. De Ranger staat ons vriendelijk te woord en geeft ons een paar mogelijkheden, eentje daarvan gaat naar ‘Pulpit Rock’ over een pad dat nogal wat ‘ Variety’ biedt. Wij kiezen natuurlijk voor dit drie-uur-durende avontuurlijke pad. Het weerbericht voor de voormiddag is nog goed maar voor de namiddag verwachten ze onweders. Als er nu iets is waar ne mens niet op zit te wachten in de bergen zijn het onweders.

Wij dus snel nog wat extra drank in de rugzak want de wandeling loopt langs de rand van kliffen, dus in vlakke zon.

We zijn nog maar net weg of we krijgen een afdaling om u tegen te zeggen. Ik stel dit toch en beetje in vraag en terwijl ik mij omdraai om toch maar het minder avontuurlijke pad te kiezen is Hilde al een heel stuk afgedaald. … dat hebt ge natuurlijk met een madame die vijf jaar jonger is hé… ik kan dus niet anders dan mijn trots hoog te houden en te volgen. Dit is eigenlijk een beetje zottenwerk, ik vraag mij af wat de rest van de route voor mij in petto heeft. Maar ook hoogte went. Als we een tijdje zonder enige vorm van beveiliging naast de afgrond lopen geraak je dit gewoon. Je mag natuurlijk niet roekeloos worden en als je dit met kinderen doet (ten stelligste af te raden) moet je ze aan de riem houden. (Ons Jana zal zich waarschijnlijk mijn stevige hand herinneren toen we de Snowdon in Wales beklommen. 😉 )

Al je zintuigen staan op scherp, bijna iedere stap die je zet wordt opgemerkt door een wegspringende salamander of gekko. De adrenaline in je lichaam wordt met steeds nieuwe impulsen geactiveerd. Je longen zuigen de esotherische oliën van de eucalyptus met genoegen op. Het uitzicht dat we hier krijgen is weer adembenemend. We leven tegen honderd per uur. Onze batterijen worden hier gevuld aan een ongezien tempo. Ze gaan deze keer moeite hebben in Brussel om die energie weg te zuigen 😉

We treuzelen niet te hard omdat we voelen dat de temperatuur iets daalt en dat het wolkendek alsmaar dreigender wordt. We lopen – 2 koppeltjes niet te na gesproken – de ganse route alleen. (Je kan Pulpit Rock ook met de wagen bereiken en daar zien we natuurlijk wat meer wandelaars 😉

 

 

Toch lopen we bijna de hele wandeling in volle zon, de temperatuur is lager dan gisteren maar dan liepen we vaak in de schaduw van de eucalyptus. Trouwens er zijn hier zo’n 800 verschillende soorten. 50 ervan worden verorberd door koala’s. Ze blijken zeer toxisch te zijn, maar de koala kan het gif blijkbaar afvoeren.

Ik ben drijfnat als we terug aan ons beginpunt komen. Maar dan ook volledig nat.

We rijden eerst terug naar ons onderkomen in Katoomba voor een verfrissend douchke. Terwijl we ons verfrissen krijgen we inderdaad het verwachte onweer. Het is kort en zelfs niet hevig en tegen de tijd dat we terug vertrekken om ‘Blackheath’ te verkennen zijn de wolken al verdwenen.

Na een klein uurtje houden we het er voor bekeken en trekken terug naar Katoomba waar we genieten in de tuin van het chique ‘Carrington hotel’ (waar wij niet overnachten voor alle duidelijkheid) en tevens het terras van het ‘Old City Bank-café’ waar een DJ af en toe zijn muziek met een trompet opluistert.

Profiel wandeling Pulpit Rock

We maken het niet te laat omdat we vandaag weer moeten pakken want morgen trekken we verder naar de Hunter Valley… een beetje de bordeaux streek van Australië.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *