Happy Bouddha

Foto’s

Gisterenavond zijn we dus nog naar een voorstelling geweest van een dansensemble in de Tang Dance Palace show of het Operahouse.  Je kon voor 11 euro extra genieten van een dumpling buffet. Zo wat hét gerecht van Xi’an. Aangezien wij ons gisteren al in de dumplings  smeten, passen we vandaag voor al dat lekkers en nemen de voorstelling zonder bik. Trouwens dumplings zijn lekker, maar nogal eentonig naar onze mening voor een ganse maaltijd.

Tangdynastie danseressen

De voorstelling is alvast iets wat je moet gezien hebben, maar na een dik uur ben je toch blij dat dit kitscherige melodrama voorbij is. In het fotoalbum vind je alvast een kleine montage van gisteren, dan kan je zelf oordelen: http://chinafoto.liekenspeeters.be/#!album-265-52

Ik wil nog eventjes meegeven dat als je naar de link hierboven gaat naar het fotoalbum en je wil precies weten waar die foto is genomen, klik je op details bovenaan en daar kan je via eigenschappen van de foto te weten komen waar hij precies is genomen.

Ondertussen hebben onze smaakpapillen zich aan de Greatwall wijn aangepast. Ik denk wel dat we gaan verschieten als we thuis weer onze ouwe getrouwe Chileense wijn gaan proeven ;-)

Vanochtend genieten we nog van enkele tempels. De eerste die we onder de loep nemen is de tempel van de acht onsterfelijken. Daar zijn we getuigen van een ceremonie dat een koppel te beurt valt. We doen wat navraag over welke soort ceremonie, maar niemand van de omstaanders kan ons verder helpen. Ik spreek achteraf een monnik aan, maar die kan alleen maar bedeesd lachten. Bon hier komen we dus niet verder en we hebben er dus het gissen naar. Het was in ieder geval leuk, en laat het ons daarbij houden.

Ceremonie Tempel van de acht onsterfelijken

We moeten nog enkele metrohaltes verder om naar onze volgende tempel te gaan. We volgen een bordje waarvan we denken dat dat de tempel is, maar na enkele lugubere achterstraatjes waar enkele ongewassen bedelaars ons bekijken alsof we een ‘verschijning’ zijn, blijkt het een nonnenklooster te zijn. Het is bovendien nog gesloten. Terwijl ik eventjes naar de zijkant loop, is Hilde al op de deur aan het bonken. Een vriendelijk nonnetje laat ons binnen en troont ons mee naar de eerste tempel waar Happy Bouddha in al zijn glorie, glimlachend met zijn blote buik en kletskop zit te blinken. De non bekijkt de Bouddha, dan kijkt ze naar mij, ze zegt iets in het Chinees, vermoedelijk iets in de stijl van … wat een gelijkenis. Ben al content dat ze niet voor mij op de knieën gaat.

Na een kleine privé rondleiding, danken we het nonnetje en laten een kleinigheidje achter voor Bouddha.

Als we buiten komen, houden we een tuktuk tegen. Het meisje dat aan het stuur zit laat ons glimlachend plaats nemen en rijdt voor ze naar onze bestemming gaat via haar familie om te laten zien welk vlees ze in haar elektrische kuip heeft gevangen. De ganse familie komt kijken, waarna ze zo fier als een gieter het elektrische wagentje krakend en puffend in gang trekt. Ik verwacht dat de familie begint te handenklappen, maar ze wuiven ons uit alsof we voor een lange tocht het sop kiezen.

Tuktuk naar de Tempel van de Stadsgod

Gelukkig hebben we voor de tuktuk gekozen, want het is nog een gans eindje rijden. Haar hoofddoek wappert in de wind en ik ben bang dat hij voor haar ogen het zicht gaat belemmeren. Maar ze laveert ons als een topchauffeur tussen al de hindernissen en nauwe straatjes tot onze bestemming.  Ze ziet er zo gelukkig uit dat ik een ogenblik denk dat zij ons gaat betalen.  Enfin voor € 2,- zo’n ervaring.

De tempel van de stadsgod is een beetje een ratjetoe, maar misschien wordt het wel eens tijd om iets anders te doen.

Vanavond wisselen we de Shaanxi  provincie in voor de Sichuan provincie  en verkassen naar Chendgu, daar waar voor het eerst papieren geld werd gedrukt.

De zenuwen staan een beetje gespannen na onze laatste ervaring met de nachttrein.  Maar we zijn natuurlijk geen doemdenkers en tenslotte sparen we vannacht weer een hotelletje uit en kunnen morgenvroeg nog een hele voormiddag genieten van de fantastische landschappen.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *