Op bezoek bij graaf Dracula in kasteel Bran

Foto’s Boekarest – dag 4

Foto’s Boekarest – dag 5 

Graaf Dracula

Een dagtrip naar het kasteel Bran van de bloeddorstige graaf Dracula. Bram Stoker wist van deze Roemeense aristocraat uit Transsylvanië  ’s werelds beroemdste vampier te maken. Een veel te duur uitstapje, maar zo dichtbij. Je kan bijna het bloed ruiken, dus wagen we het er op.

Peles Royal Castle
Peles royal castle

Kasteel Peles

We houden halt in de Karpaten. Het koninklijk kasteel van Peles ligt erbij alsof we in een sprookje van Walt Disney zijn aanbeland. Onze gids, die de hele twee uur durende reis zijn microfoon niet van zijn bek verwijderde, leidt ons rond. Zijn startzinnetje: Ladies en Gents begin danig op mijn heupen te werken. Vriendelijke jongen, maar onze aversie voor groepsreizen wordt nog eens bevestigd.

Binnenin het kasteel moet je negen euro extra betalen wil je van het interieur foto’s nemen. Overigens prachtig bewaard kasteel, toch uit ervaring weten we dat foto’s van de binnenkant van een kasteel parels voor de zwijnen zijn en we laten deze dure kelk aan ons voorbij gaan.

Sneeuwstorm in Bran
Sneeuwstorm in Bran

Sneeuwstorm bij graaf Dracula

Als we verder de Karpaten intrekken naar Transsylvanië begint de regen over te gaan in sneeuw. Je mag zelfs gerust van een sneeuwstorm spreken.  Eergisteren nog 24° C, nu gaan we zowaar naar het vriespunt. Dracula zal het worst wezen zolang er maar vers bloed wordt aangevoerd. Hier worden we gelukkig losgelaten en kunnen op eigen houtje de slachtkamers van Dracula bewonderen.

Kasteel van Dracula in Bran
Kasteel van Dracula in Bran

Brasov, een Duits ogend stadje

Als toetje krijgen we een stop in Brasov. Een leuk stadje dat zomaar ergens in Duitsland zou kunnen liggen. Volgens onze gids een kopie van Regensburg. De sneeuwbui ruimt plaats voor de zon en na dit leuk oponthoud vatten we de drie uur durende terugreis aan.

Brasov
Brasov

De gids krijgt af en toe nog een lichte spraakwateraanval maar laat ons gelukkig af en toe wat rustig genieten.

Kamvuuravond

Onze kampvuuravond in Boekarest slijten we in een Ierse pub met de leuke naam Trinity bar.

De laatste dag vullen we met een bezoek aan het indrukwekkende Bellukerkhof (niet datgene waar Ceausescu en zijn madame begraven liggen.) We maken nog een wandeling in het Siqmigiu park en sluiten ons Boekarest-avontuur af in het museum van kunstcollecties.

Bellukerkhof
Bellukerkhof

We vertrekken vroeg naar de luchthaven omdat we nog een heleboel werk hebben aan ons script en hopen hier nog zoveel mogelijk te kunnen afwerken.

Onze tweelingreis zit er hiermee op. We zijn het er beiden over eens dat Sofia toch net dat streepje meer krijgt, alhoewel er in Boekarest misschien net iets meer te zien en te avonturen valt.

Bewaren

Bewaren

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *