Een visumstempel van de Verenigde Arabische Emiraten

Om precies kwart voor elf krijgen we van onze kapitein te horen dat alle passagiers ‘on board’ zijn.  Wij content, een half uurtje voor scheduled. Dit is echter zonder de Europese politiekers gerekend die af en aan vliegen voor de Europese top. Uiteindelijk houden ze ons nog drie kwartier geketend aan de terminal en vertrekken we met een klein half uur vertraging. Voor een top mag je wel iets over hebben, vooral als Obama meedanst. Enfin vandaag zal het mij worst wezen. De piloot belooft een viteske hoger te vliegen, maar door de vele termiek en het vrij slechte weer onderweg, kunnen we niets van onze achterstand goedmaken.

20140605_172858

Niet getreurd. Wij overnachten vandaag in Abu Dhabi in een hotelletje wars van alle authenticiteit en moeten ons dus niet zoals de meeste medereizigers voor een aansluitende vlucht haasten.

Wij vonden dat het – na driemaal een tussenlanding in Abu Dhabi – eindelijk tijd werd om een visumstempel van dit Emiraat in onze reispas te hebben. De megalomane projecten roepen om onze aandacht, en dat zullen ze de komende twee dagen krijgen. Meer hierover morgen.

Als we om 20h30 plaatselijke tijd landen, krijgen we nog een kleffe 32 graden om onze oren geslagen. Benieuwd wat die 45°C morgen met ons zal doen.

Een vriendelijke Arabier maakt ons wegwijs in het (volgens hem naar Zwitsers model) vervoer voor morgen.  Wij besluiten geen huurauto te nemen wegens risico op gevangenschap bij de kleinste aanrijding. Ook een taxi is niet voor onze budgetbeurs, dus besluiten we morgen de verplaatsing naar Dubai met de bus te maken. Voor 5 euro of 25 Dirham krijgen we anderhalf uur bakoven.  Zeg nu zelf, daar kan je toch niet voor sukkelen ;-)

20140605_181903

We doen ons nog te goed aan een lichte maaltijd…hmhm, kopen een fles wijn en tegen de tijd dat we naar onze kamer gaan is het al iets voor middernacht (22 uur Belgische tijd).

Nooit gedacht dat we tussen de Arabieren zouden overnachten, maar onze eerste indruk is alvast veelbelovend. Benieuwd of we daar morgen ook nog zo over denken.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *