De achterbuurt van Quito

De nieuwe stad in

Foto’s Quito dag 3

Na het ontbijt nemen we een taxi naar de nieuwe stad: ‘La Mariscal en La Floresta’ twee wijken die vlakbij elkaar liggen. Het is voor negen uur en de nieuwe stad is nog verlaten, de meeste zaken zijn nog gesloten. Het doet een beetje bevreemdend aan. We doorkruisen de twee wijken in alle richtingen toch er valt niet veel te beleven.

La Floresta’
La Floresta’

In mist en wolken

Na een uurtje houden we het voor bekeken en nemen een taxi terug naar de Basilica, hoog gelegen waardoor je een prachtig zicht hebt op de stad. De Basiliek heeft dan misschien wel de hoogste torens maar hij heeft niet de grandeur van de met goud beslagen interieurs van de kerken in de stad. De bergen rondom zijn nog gehuld in mist en wolken maar het zicht op de oude stad heeft dan weer een streepje voor.

Basilica
Basilica del Voto Nacional

Vieze buurt

Als we de buurt naar het kerkhof willen bezoeken, worden we tegengehouden door de bereden politie.

“Naar waar gaan jullie?”

“Euh, naar het kerkhof”

“Is dat uw vrouw” hij knikt naar Hilde.

“Ja”

“Is dat haar fototoestel?”

Ik wil een grapje maken en neen zeggen maar ik zie dat deze jonge heer in uniform niet in the mood is voor een grapje, dus ik antwoord braaf: ”ja”

“Als ik jullie was zou ik uit die buurt wegblijven, het zit er vol met drugsverslaafden en gasten met drankproblemen. Met dat fotoapparaat zoek je problemen. Als jullie persé naar het kerkhof willen nemen jullie best een taxi.”

Ik bedank hem voor de waarschuwing.

“Dit is de enige buurt in Quito waar het niet veilig is,” zegt hij, “hoewel, ze gebruiken hier nooit een mes.”

Ik denk bij mezelf: “Ik kan er hier anders nog enkele aanduiden”

Enfin, hij geeft nog enkele instructies mee waar we moeten mee oppassen en dwingt ons bijna op onze schreden terug te keren. De stad is groot genoeg, we laten het kerkhof dus maar voor wat het is en geven ons over aan de tal van kerken en kleine musea die de stad rijk is.

Quito
Quito

Mayonaise slaat niet echt aan

We eten een kleinigheidje in het cultureel centrum, en kuieren de rest van de dag door de stad. De mayonaise slaat niet echt aan met Quito, maar druppelsgewijs leren we haar toch te respecteren.

Belastingen

Als we ons hotel willen betalen klaagt onze madame dat het leven hier zo duur is en dat ze op alles 12,5% taks moet betalen. Als we haar over de Belgische BTW-voet en belastingen spreken, slikt ze haar tong bijna in. “Maar jullie krijgen daar wel veel voor in de plaats.” Het is waar, we krijgen er meer voor in de plaats, maar ik onthoud mij van verdere commentaar als ik bedenk hoeveel ministers en andere pottenlikkers hiervan moeten betaald worden.

Vanavond houden we kampvuuravond in Ecuador en stomen morgen verder op naar Panama.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *