Wijnploeven

De hemel speelt verstoppertje, de wolken maken een duik en alles en iedereen is gehuld in grijs, de wolkenbrigade zetten met man en macht alle kranen open, de regen valt met bakken uit de lucht… wij content, stel je voor – op een klein buitje onderweg naar Eaglehawk Neck – zouden wij niet geweten hebben dat regen in Australië nat is. Ook deze keer kunnen wij er niet lang van genieten, we smijten pak en zak in de auto en versluizen naar ‘De Huntervallei’.

Video: De regen koelt het asfalt af in Katoomba

Het eerste uur zitten we geplaagd in het verkeer richting Sydney, eens we Windsor (Neen Charlotte niet het Windsor van Pieter 😉 )gepasseerd zijn, rijden we zo goed als alleen richting Pokolbin. De regen houdt het stilaan voor bekeken en wij genieten onderweg van de prachtige panorama’s van het ‘Wollemi National Park’, ‘het Yengo National Park’. Het enige gezelschap zijn de talloze kangoeroes langs de weg. (waren dit niet die springvoeters waar we de eerste drie weken vruchteloos naar op zoek waren?) We milderen onze snelheid want die springertjes zijn blijkbaar graag aan de andere kant van de weg, het is alsof ze Russische roulette spelen en blindelings oversteken.

Ook deze keer maken we kennis met het zonnetje dat alles opwarmt richting 30 graden als we onze eindbestemming voor vandaag bereiken. De Hunter vallei ligt er mooi bij. De druivelaars staan in al hun glorie en vooral in al hun groen te blinken.

We installeren ons en gaan op verkenning naar een nabijgelegen groter stadje op zoek naar kaarten voor een wandeling morgen …. Hunter vallei is geen wandelgebied krijgen we te horen. Nochtans niets zo tof als een wandeling tussen de wijngaarden, hier doe je dat dus blijkbaar met de wagen.

Toch een beetje ontgoocheld over dit wandelparadijs zonder wandelpaden, eten we in de plaatselijke-Irish-uit-de-kluiten-gewassen-pub een Guinness-gerechtje met bijhorend ‘rood wonderbier’, om ons verdriet te verdrinken 😉 Ik heb het inderdaad over een Guinness. (die is rood ;-))

Een eigenaardigheidje is dat je hier bijna nergens wijn kan drinken in Restaurants… Je moet je wijn gaan kopen zoals overal in Australië in een Bottleshop (die hebben speciale vergunningen hiervoor). Ik maakte er mij vandaag bijna lastig over… Komaan joh, stel je voor, je kan dus je fles meebrengen naar de kroeg en je krijgt er nog twee glazen bij om hem uit te drinken. Soms hebben ze wel een vergunning voor drank maar dan moet je iets eten… Een Indiër in Hobart loste dat proper op door ons wat gratis hapjes te serveren. Hij keek wel eerst links en rechts om te zien dat de liquor-police niets in de gaten had.

We genieten op het terras van onze Lodge na met een wijntje en proberen iets in te plannen voor morgen. Naast wijnproeven, wijntasting, kelderbezoeken, wijndegustaties,…. Hik…. Staat er morgen niet veel op het programma. Santé

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *