Wie gaat dat betalen, wie heeft zoveel geld…

Teenentander

Foto’s Samaipata, dag 3

Samaipata is gelegen op 1650 meter. Gisteren in El Fuerte bevonden we ons op 2000 meter en ik voelde toch teenentander. Nochtans zaten we in China al tot op 3600 meter zonder iets gewaar te worden. Gelukkig zitten de pilletjes voor de hoogte in de rugzak van Hilde, want ik vrees dat ik ze zal nodig hebben.

Amboró

Vandaag hebben we terug afspraak met Alfredo die ons niet alleen zal voeren maar ook vier uur zal gidsen in het Nationaal Park Amboró. De weergoden beslissen er echte anders over en Alfredo laat weten aan onze Canadese gastvrouw dat het nationaal park met zijn reuzenvarens onbereikbaar is.

Marktkramer

We maken van de nood een deugd en we gaan dan maar op zoek naar kledij. Gisteren vond ik al een polo bij een marktkramer die ons vandaag uitnodigt in zijn winkel om mijn kledingarsenaal aan te vullen.

In zijn winkel vindt een kat haar jongen niet terug, toch hij slaagt er met behulp van zijn dochter in om mij wat kousen, nog een extra polo, een broek en een vest te vinden. We zijn voor minder dan vijftig euro gesteld, maar dit vervangt natuurlijk onze wandelkledij bijlange na niet. Enfin, ik heb terug een broek aan mijn gat en wie weet wordt mijn rugzak alsnog bezorgd, alhoewel ik mij daar geen illusies meer over maak.

Vergoeding

Ik begin mij als een echte Boliviaan te voelen en met mijn nieuw ensemble begin ik er ook als eentje uit te zien ?. De omvang van mijn verloren rugzak begint ondertussen door te dringen. Al mijn kledij, de rugzak en de beschermzak, pillen, elektronicazak, reserve batterijen, slaapzak, voorbehoedsmiddelen ?… we hebben een lijstje gemaakt voor de luchtvaartmaatschappij en we hebben er vandaag voor de lol eens de prijs naast geplakt… Ik denk dat ze bij Latam een vliegtuig zullen moeten verkopen om mijn spullen te vergoeden… en anders Rudy V. zal ik een andere bron moeten aanboren.

Pillendoosjes

Ook na de middag blijft het regenen en onze geplande trip naar de vulkanen en hun bijhorende meren vallen letterlijk in het water. Met behulp van onze zoon Janko, die onze pillendoosjes fotografeert, gaan we dan maar vol goede moed naar de plaatselijke apotheek en vinden zowaar een alternatief voor onze noodzakelijke dagelijkse pillen. Als dat maar goed komt. We kuieren wat rond op de lokale markt en luieren vandaag dat het een lieve lust is, dit moet zowat vakantie heten, een heel verschil met reizen, maar we raken wel bij gerust, en genieten van al het heerlijke dat de Samaipataanse keuken en bars te bieden hebben. Gelukkig hebben we bovendien een leuk hostel waar we wat kunnen lezen en schrijven. Onze deur kan niet op slot, maar het zijn alleen Hilde haar spullen die ze nog kunnen pikken.

Zikavirus

Zikavirus
Zika en andere virussen

We zijn nog een eind van het Amazonewoud verwijderd en we denken dat we geen voorzorgen moeten nemen wat betreft muggen en malaria, maar we vinden in het dorp toch een affiche dat we ons moeten behoeden voor muggen want die brengen niet alleen Dengue over maar ook het Zikavirus is hier nogal actief. Door al die voorbije commotie gaan we voorbij aan wat misschien het belangrijkste probleem is hier in Zuid-Amerika en vergeten ons te beschermen tegen die vuile kleine muggen. Enfin, zot zijn doet geen zeer het zijn alleen de kuren die steken… en spijtig genoeg ook de muggen.

Kampvuuravond

Het is alweer onze kampvuuravond, morgen wacht ons een verplaatsing langs een onberijdbare bergweg en een vliegtuig naar onze volgende bestemming.

Deel onze weg

2 gedachten over “Wie gaat dat betalen, wie heeft zoveel geld…”

  1. Hallo Hilde en Erik, ondanks het weer wat tegenzit??,weer spannende verhalen en prachtige foto’s ??, Erik een nieuwe outfit en maar showen ?,oppassen met de Boliviaanse ?, geen kindjes meer maken ??, en vraag daar maar serieus wat ?voor uw bagage, pas ook maar op voor de kleine prikkers, op naar de volgende bestemming en wees voorzichtig, grts xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *