West MacDonnell National Park

Foto’s

We slapen weer een dikke zeven uren… da’s meer dan thuis! We staan wel om 5 uur op, nemen een ontbijt in de gemeenschappelijke keuken. We doen het vandaag wat kalmer aan. We hebben de laatste dagen nogal intens bezig geweest en dan moet je af en toe eens kunnen lanterfanten…

Maar als het klokje acht tikt zitten we toch al weer in de auto richting ‘Glen Hellen’ waar we een korte maar leuke wandeling maken naar de gorge met leuke uitzichten.

Glen Hellen maakt deel uit van het ‘West MacDonnell National Park’, ooit waren dit de hoogste toppen ter wereld, ja inderdaad volgens onze Rough Guide zelfs hoger dan de Himalaya. De hoogste top raakt zelfs niet meer aan de 1500 meter. Uiteindelijk zit overal sleet op zeker ;-))

Vraag van de dag ….

Het is intussen nog maar elf uur, maar de thermometer gaat alweer richting 40° in de schaduw. Ze hebben hier meer dan 160 dagen geen regen gehad met uitzondering van een plensbui vorige week. We merken dit alleen aan een aantal goed verborgen meertjes, want alle rivieren staan hier kurkdroog. Ook ‘Finke’ de oudste rivier ter wereld. We rijden nu volop in de Red Center, Aboriginalland.

Na de middag doen we nog een leuke wandeling in ‘Ormiston Gorge’ die eveneens deel uitmaakt van het National Park. Wij opteren voor de ‘Ghost Gum Loop’ een wandeling van ander half uur langs de flank van de Ormiston. Een zeer kleurrijk spektakel met beneden in de bedding een waterhole. We zijn daar helemaal alleen en overwegen even om naakt te gaan zwemmen, maar het ziet er toch maar akelig uit… zitten er waterslangen, en stel dat er walrusjagers in de buurt zitten. En op Facebook is alles zo rap gepost hé ;-))

Varaan

Na een leuke babbel met een local, rijden we terug naar ons kabannetje. We stoppen eerst nog even in Alice Springs centrum om iets te eten en voor we het weten is het alweer zeven uur.

In het centrum van Alice Springs lopen er vrij veel Aboriginals rond die nogal een verweesde indruk geven. Alcoholisme is hier een vrij groot probleem, op vele plaatsen hangen er borden dat er geen alcohol mag gebruikt worden in het openbaar. Enkele maanden terug was er een reportage hieromtrent in ‘Koppen’.

Enfin zolang als de lieve blanke bange man overal zijn wetten en standaarden wil opdringen aan een volk dat andere normen en zeden heeft, gaan zulke problemen zich blijven uiten. De sukkelaar zal ook in deze weer de pineut zijn.

Morgen staan er nog enkele leuke Gorges op het programma en moeten we ’s avonds de auto al gaan inleveren op de luchthaven. Woensdag is het dus autoloze woensdag voor ons en gaan we verder de stad verkennen. De Ghankoorts begint te stijgen… wordt vervolgd.

Oh ja, bij deze een bedankje aan Aranka, voor de WiFi-tip. We hebben ons een ‘Telstra mobile WiFi’ aangeschaft, nooit meer zonder internet… stel je voor 😉 Ne mens is toch afhankelijk van die prullen zulle.

For the record:

Telstra mobile WiFi – device met 5 GB free internet: AUD 79,- (kan voorlopig alleen in Australië gebruikt worden of we moeten Telstra dit laten vrijgeven, maar dat is duurder dan een nieuw device te kopen in eender welk ander land.) Dus wie naar Oz vertrekt kan dit bij ons gratis komen afhalen na 7 december 😉

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *