Warrnambool

Foto’s

De menukaart voor vandaag ziet er alvast veelbelovend uit. We verlaten na een stevig ontbijt (waar we zelf voor zorgen) onze lodge in Penola en hopen vandaag Warrnambool te bereiken.

Er zijn echter zoveel gangen op het menu, zoveel ingrediënten dat we niet weten of we alles zullen kunnen proeven. De eerste stop is ‘Blue Lake’ in Mt Gambier, een lake dat vanaf november blauw begint te kleuren door allerlei processen van de natuur. Het is alsof ze er blauwe inkt aan toegevoegd hebben.

De vele koala’s die je in Mt Gambier normaal kan spotten zijn voor de gelegenheid bezet;-) We rijden dus door naar ons volgend gerecht ter hoogte van Cape Bridgewater waar we zeehonden gaan spotten. We laten de auto achter op de parking en vertrekken met voldoende water voor de twee uur durende wandeling. Ik vergeet echter mijn hoed op te doen en mijn koppeke insmeren was ook niet nodig dacht ik. Terwijl ik dit verslag schrijf heb ik hier nog spijt van, ik voel mijn hart op ieder plaatske in mijn hoofd bonken. Het was maar 24° C, maar de wind en het parelende zweet op mijn voorhoofd van het klimmen, zorgen voor een zonneslag.

Video: Zeehonden

De klim naar de rotsen boven de kolonie van de zeehonden maakt echter alles goed. Dieren in hun natuurlijke habitat maakt het toch wel uniek en speciaal.

Na deze expeditie rijden we nog een aantal km verder om de ‘Petrified Forest’ te bezoeken, een staaltje van natuurgeweld dat wordt losgelaten op rotsen en er allemaal grillige vormen mee maakt.

Een paar honderd meter verder vinden we ‘the blowholes’ spectaculair spel van de golven tegen de rotsen. Ook hier weer natuurgeweld op zijn best.

Ondertussen is het al 14 uur en we moeten nog meer dan honderd kilometer naar Warrnambool, maar we vinden dat we de vuurtoren op Cape Nelson niet mogen links laten liggen. Na wat zoeken vinden we spijtig genoeg een vuurtoren in de stijgers omdat ze hem aan het schilderen zijn. We kunnen er dus ook niet binnen.

Video: Koala

Onze teleurstelling is snel vergeten als we een paar kilometer verder een koala in een eucalyptus boom vinden. Dit is weer echt kicken. De ene ongelofelijke ervaring lost de andere hier naadloos af in Australië…

Als laatste gang proberen we ons geluk in het reservaat ‘Tower Hill State Game Reserve’ waar er koala’s, en kangoeroe’s kunnen gespot worden. We lopen wel een hele meute emoes tegen het lijf, misschien proberen we ons geluk morgen heel vroeg?

We besluiten om de overnachting low budget te houden en gaan voor een overnachting in Big4, een campingketen over heel Australië. We krijgen een lodge toegewezen met alles op en aan, keukentje, eigen badkamer en wc, tv. Maar uiteindelijk is de prijs ook navenant, omdat er al veel geboekt was. We betalen AUD 109,- voor 1 nacht.

We maken nog een avondwandeling op zoek naar K… maar komen wat dat betreft onverricht ter zaken terug. We zien wel een leuke kustlijn in het donker.

Met de nodige Brufen, en Aloe mist (aftersun) hoop ik de nacht goed door te komen.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *