Waals/Hollandse gastronomie

Foto’s Charleroi

Niet gemakkelijk om een tekstje te schrijven met een TV op dertig centimeter voor je neus waar de rode duivels proberen om de Squadra Azzurra het vuur aan de schenen te leggen. Een oefenwedstrijd voor het komende Europees kampioenschap in Frankrijk. De ruis op de TV doet me een beetje denken aan onze televisie 50 jaar geleden in het ouderlijk huis.

Charleroi
Charleroi

 

 

 

 

 

Wij hebben zonet een wandelingetje in Charleroi achter de rug. De regen strooide echter roet in het eten en we moesten wegens de overvloedige regen onze toevloed zoeken in een plaatselijke Irish pub…;-) We zijn genoodzaakt om de Guinness kraan te laten lopen en het evenwicht tussen het hemelse vocht en het nat uit de hemel te herstellen.

Vocht uit de hemel
Vocht uit de hemel

 

 

 

 

 

De stadswandeling van minder dan een half uur geeft ons geen goed beeld van deze industriestad en we zien ons dus verplicht om hier nog eens terug te komen. We druipen terug af naar de bushalte en overbruggen opnieuw de veertig minuten naar ons hotel waar we de geneugten van de Waals/Hollandse gastronomie ons laten welgevallen.

We plannen om er het komende jaar tapastripjes van te maken, naar analogie van de Spaanse lekkernijen. Van alles een beetje en een beetje van alles. Maar daar kan ik nu nog niet veel meer over vertellen.-)

In ieder geval zal deze combinatie ons bijblijven, een dagje Charleroi voor we het vliegertje nemen richting Madrid . De parking waar je voor maar € 20,- tien dagen mag blijven staan is natuurlijk top. Of we onze auto ongeschonden gaan terugvinden blijft natuurlijk de vraag want hier en daar is de omheining rond de parking in dusdanige lamentabele staat dat het doel van deze afrastering mij een beetje ontgaat. Het papier dat we vooraan in de auto moeten leggen met de boodschap dat hier niets in deze auto ligt… een beetje naïef maar laat ons hopen dat potentiële dieven dit begrijpen 😉

Een ander voordeel van dit hotel is dat we morgenvroeg vanaf 4u30 aan de ontbijttafel kunnen. Ons plan is om hier rond zes uur van te genieten en dan de Shuttle bus naar Charleroi te nemen waar de gasten van Ryanair ons in stijl naar Madrid zullen brengen.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *