Trondheimfjord

We zitten zo’n 500 kilometer boven Oslo en nog evenveel kilometers verwijderd van de noordpoolcirkel. Vandaag staat er dus een overgangsetappe op het programma. We genieten eerst van een stevig ontbijt, maar early birds als we zijn is ons kamp al opgebroken en staan we startensklaar om 8 uur. Na de twee zonovergoten dagen in Oslo voorspellen de weerberichten niet veel goeds voor onze nieuwe bestemming. We twijfelen nog even of we er een marathon etappe zouden van maken en onmiddellijk doorrijden naar Mo I Rama, maar aan een gemiddelde van 70 kilometer per uur zijn de geplande kilometers meer dan voldoende.

Trouwens Trondheim schijnt een charmante stad te zijn en dit kunnen we zo maar niet naast ons neerleggen. Rond vier uur komen we aan op onze nieuwe verblijfplaats, 10 kilometers west van Trondheim, meer bepaald in Flakk. We zien op onze app van ACSI (campsites van Europa) dat er een buslijn is naar Trondheim, dus ons buske krijgt morgen weer een dagske congé.

Onze kampplaats is er eentje om in te kaderen. We krijgen van de eigenares wel de raad om onze tent niet vlak bij het Trondheimfjord te plaatsen omdat de wind hier nogal lelijk kan huishouden. Hardhorig als we zijn kiezen we toch voor een plaatsje vlak bij het fjord. Hoe zalig is dat joh. Dit is met vlag en wimpel één van onze mooiste kampplaatsen ooit. Hopelijk krijgt de eigenares geen gelijk. Trouwens ik moet de stevigheid van onze tent toch testen, die zou zo’n windkracht 9 gemakkelijk de baas kunnen… laat ons hopen.

Camping Flakk nabij Trondheim
Camping Flakk nabij Trondheim

 

 

 

 

Rond vier uur dertig zijn we volledig geïnstalleerd en we opteren vandaag voor een rustig avondje. De nodige aperitief en borrelhapjes worden bovengehaald en onze kookkunsten overtreffen misschien niet die van de Noorse topchefs, maar de prijs van ons diner doet dit alvast wel.

Foto’s Flakk

 

Deel onze weg

2 gedachten over “Trondheimfjord”

  1. Vanavond internet in de gaten houden. Als er foto’s verschijnen van een blauwe tent boven één of andere fjord, dan weten wij meer!

  2. Beste Globetrotters !

    Patricia en Hugo wensen jullie een schitterende ontdekkingstocht in het wonderschone Noorwegen, doorspekt met unieke natuur en een hoge portie avontuur… en weinig stekende en bijtende insekten, want dat is het enige dat daar kan tegenvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *