Treinhangen

Foto’s Mumbai

Examen aanvaardbaarheid

Ons Fabhotel wat waarschijnlijk staat voor Fabulous, kan wat ons betreft zijn naam best veranderen. Op het eerste zicht krijg je een leuke kamer, die veel te klein is weliswaar en uiteindelijk is het slechts om te slapen. De lakens zijn…. hmmm net geslaagd voor het examen aanvaardbaarheid.

Cartouche slaap

Maar wat veel erger is zijn de muren. Die zijn flinterdun, hetgeen er in drie kamers verder gebeurt, kan je bij ons in de kamer moeiteloos volgen. Dat je bijna letterlijk verstaat wat er in de kamer naast jou gebeurt hoeft geen betoog. Ik val gelukkig in slaap met mijn oortjes in. Iets na middernacht zie ik Hilde op de gang staan om aan de receptie te vragen om hun televisie stiller te zetten. Als ik wakker ben is mijn cartouche slaap verschoten en kan ik de slaap ook niet meer vatten. Ik hoor nu ook duidelijk nog verschillende televisies spelen. Als ik zelf in Franse colère op de gang schiet neemt de receptionist toch contact op met iedereen om hun aan te manen hun toestel stiller te zetten. De laatste maan ik zelf aan met bonken op de muur waarvan ik denk dat ze door mijn gebonk zullen begeven. Eindelijk, stilte. De adrenaline houdt mij nog een tijdje wakker.

Wie zijn teen verbrandt zit met de blaren

Vanmorgen verbrand ik mijn tenen met het douchewater… gelukkig alleen mijn teentjes, maar er staan serieuze brandblaren op. Enfin, redelijk moe vertrekken we vandaag terug naar het zuiden van het eiland waar we terug naar de Gateway van India op zoek gaan en proberen het museum Chhaparapati Shivaji of ‘Het Prince of Wales Museum’ mee te pikken.

Treinhangen

Treinhangen
Treinhangen

We nemen tickets voor de metro waar we vijf haltes verder met de trein naar Victoria station kunnen. Ik postte al een voorsmaakje op Facebook maar dat is getrokken op het moment dat ik aan mijn smartphone kon, dit grenst aan het ongelofelijke. Er zat niemand op het dak maar hoe je uit de deur moet hangen is onvoorstelbaar. Ik vind het wel leuk maar niet zonder gevaar. Een local stelt voor om mijn plaats aan de buitenkant van de trein in te nemen. Ik geef eerlijk toe dat ik deze geste apprecieer en met alle plezier van plaats wissel. Met een hand buiten de trein hangen en rakelings naast tegenliggers razen… ’t is toch niets voor mij, zeker als je weet dat hier jaarlijks 3500 mensen omkomen omwille van het treinhangen.

Treinhangen
Treinhangen

The art of bargaining

We geraken zonder ongelukken in Victoriastation en we dwalen nog wat rond in deze hectische stad, pikken het leuke museum van de Prince of Wales mee, gaan nog een kijkje nemen aan de Gateway of India en laten de verkopers van de Colaba Causeway kennismaken met the art of bargaining.

 Museum Chhaparapati Shivaji of 'Het Prince of Wales
Museum Chhaparapati Shivaji of ‘Het Prince of Wales’

Stella

Het grootste openlucht wassalon Dhobi Ghat moeten we door tijdsgebrek links laten liggen maar een mens moet een reden hebben om ergens terug naartoe te komen. We gaan in een kroeg naar Westerse normen – en die zijn er hier echt niet veel – een Stella drinken en maken ons klaar voor de grote verplaatsing.Booking.com

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel onze weg

Een gedachte over “Treinhangen”

  1. Namaste Hilde en Erik, wat een toestanden met die treinen…levensgevaarlijk ?, verzorg uw teentjes nog Erik, en zou zeggen…geniet er nog van allebei, grts en tot de volgende Myriam ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *