Tot ziens Peru

Terug naar Cuzco

Foto’s Quito – Ecuador

We genieten nog na van ons Machu Picchu avontuur, als de trein ons terug naar Ollantaytambo brengt waar een collectivo ons staat op te wachten. We hebben een zeer zenuwachtige chauffeur (ik heb er hier eigenlijk nog niet veel andere gezien) maar het voordeel is dat we een half uur sneller terug in Cuzco staan.

Dit geloof je echt niet meer!

We hebben onze grote bagage in ons hotel in Cuzco achtergelaten en voor we naar de kamer gaan halen we die op… het is te zeggen die van Hilde! Je gaat dit niet geloven, mensen zullen denken dat ik dit verzin om mijn blogs wat spannender te maken. Ze vinden mijn nieuwe zak niet terug. De gast achter het onthaal zoekt nog op drie andere plaatsten maar niets te vinden.

Ik vraag of dit een of andere grap is. Mijn potje begint over te koken… dit kan nu toch echt niet. Ik maan hem aan om nog eens te gaan zoeken en ik blijf in het deurgat staan om te zien dat hij niet met mijn chocodeizen aan het spelen is. Niks. Hilde gaat ondertussen met haar gerief al naar de kamer. Ik kom eventjes op de kamer afkoelen… Wat nu? Het is alsof de duivel ermee gemoeid is. We staan allebei te trillen op onze benen en echt niet van al het moois dat we zien deze keer.

Ik ga terug naar de balie en die gast ziet ondertussen zo wit als een lijk. Ik vraag hem nogal onbehouwen: ”En nu?” de een miserie is nog niet opgelost of mijn net aangekochte zak met allemaal nieuwe kleren en een hoop aandenken is ook zoek… ik mag er niet aan denken, moeten we weer heel die procedure doorlopen?

Ik wist niet dat ik zo’n grote zak had

Ik vraag of hij onmiddellijk de manager van het hotel wil bellen want hier wil ik wel een boompje over opzetten. Mevrouw de manager staat binnen de tien minuten aan het onthaal. Ik vertel haar de hele Latam-historie en ze zegt: “We zullen eerst nog eens samen gaan kijken.” Ze trekt dus terug de deur open waar al de bagage gestockeerd staat van reizigers die ondertussen naar Montaña Colorado of Machu Picchu zijn. De eerste zak die ze tegenkomt, een grote zwarte, neemt ze op en ik vertel haar dat het ook zo een is maar een beetje kleiner. “Welke naam moet er opstaan”, vraagt ze? Ik zeg: “Hilde of Erik.” “Wel”, zegt ze, “hier plakt Hilde Peeters op.” Ik ga bijna door de grond. Op de rugzak van Hilde stond mijn naam en op die van mij stond Hilde haar naam. Ze kan er gelukkig om lachen.

Hilde vraagt mij schamper of ik mijn eigen zak niet herken. Ik zeg haar dat ik niet wist dat ik zo’n grote zak had 😉.

Kampvuuravond in Peru

We proberen ons nog op te laden om nog een en ander in Cuzco te bezoeken maar verder dan de overdekte markt komen we niet. ’s Avonds laten we ons lekker gaan, want het is kampvuuravond in Peru. Morgen trekken we via Lima naar Quito. We worden onderweg nog maar eens een keer of twintig tegengehouden voor een massage, maar laten die kelk met plezier aan ons voorbijgaan. We kruipen vandaag vroeg onder de wol want morgen staat de taxi al voor zessen voor de deur.

Kuisman

Quito
Quito

Twee vluchten van Air Avianca brengen ons met een Airbus 319 naar de hoofdstad van Ecuador, het vierde land in Zuid-Amerika tijdens onze reis. Het is bijna twee uur in de namiddag als we in ons nieuw onderkomen toekomen. Het is wat zoeken welke kamer we uiteindelijk nemen, we twijfelen zelfs nog eventjes of we nog van hotel veranderen, maar uiteindelijk is het wel een gezellig hotelletje, alleen had de kuisman iets beter zijn best mogen doen.

Iglesia San Fransisco
Iglesia San Francisco

We verkennen de rest van de middag de stad, neuzen al tussen de bezienswaardigheden en leggen in het bureau van toerisme een trip voor morgen vast. To the middle of the earth!

Deel onze weg

Een gedachte over “Tot ziens Peru”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *