The Rocks

Vrijdag 02 November Sydney

Wij zijn vanmorgen wakker geworden rond 5 uur. Let we zijn wel maar rond twee uur gaan slapen, ik wacht nog een half uur voor ik tegen Hilde begin te vertellen, blijkt dat zij ook al een half uur wakker ligt. Ik benoem ons vroege uur als ‘jetlag’, waarop Hilde: dan heb jij wel altijd jetlag. Enfin nu heeft het kind nen naam 😉 In de namiddag begint de vermoeidheid toch door te wegen. De laatste drie nachten hebben we een gemiddelde nachtrust van minder dan drie uur, als hier maar geen vodden van komen.

Opera House - day
Opera House – day

We verkennen vandaag Sydney, we kammen ‘The Rocks’ uit, het centrum, natuurlijk ook het Opera House, waarvan de architect geïnspireerd werd bij het schillen van zijn appelsien. We beklimmen de Harbour Bridge, neen niet zoals die honderden zotten die daadwerkelijk bovenop het ijzeren gebinte klimmen, maar gewoon een wandeling over de brug. Het Opera House en de Harbour Bridge leggen zich in allerlei poses en laten zich gewillig uit alle hoeken en kanten fotograferen. In de namiddag nemen we een ticket met de veerboot naar Darling Harbour waar het goed toeven is.

We openen de jacht op een fles wijn voor vanavond. Dit is echter niet zo eenvoudig, blijkbaar zijn licenties en taksen niet van de poes. Resultaat we vinden op heel ons parcours maar één etablissement waar ze het goddelijke vocht verkopen… de prijzen zijn dan ook navenant.

Harbour Bridge
Harbour Bridge

Terwijl we de stad verkennen, moeten we vandaag ook op zoek naar een kabel voor onze netbook. We hadden van thuis uit al wel een wereldconnector mee, waarmee je in principe over heel de wereld elektriciteit uit de muur kan halen ;-). De Belgische stekkers met aarding zijn zo dik dat hij natuurlijk niet in dat spelleke past… Enfin we hebben ons gerief gevonden.

Monorail Darling Harbour, Sydney
Monorail Darling Harbour, Sydney

Een tweede probleem dat we vandaag moesten oplossen was onze gsm, met wifi kan je je hier en daar behelpen, maar als je wil bellen heb je dus een plaatselijke provider nodig. Probleem is dat de providers in België software op de telefoon installeren, waarmee ze de telefoon coderen. In Europa geen probleem, maar eens buiten Europa moet de telefoon door de Belgische provider ontsleuteld worden om door providers buiten Europa te kunnen gebruikt worden. Zolang zijn onze toestellen hier eigenlijk alleen maar een duur fotokadertje. Ook de Wifi van de JHB doet het niet. Een aanpalende kroeg heeft sinds woensdag ook problemen met WiFi, We proberen morgen ergens in de stad onze verslagjes te uploaden.

Terwijl we bovenstaande probleempjes oplossen, slaag ik er in om mijn kaart van Sydney kwijt te spelen. We keren meer dan een kilometer op onze stappen terug om onze kaart terug op te eisen….wat had ge gedacht, kaart foetsie? Enfin als beloning krijgen we toch nog enkele witte Ibissen (vogel met lange bek) te zien en dat maakt het verlies van een kaart van € 7,- natuurlijk ruimschoots goed. We krijgen ook nog een stadskoala te zien die de aandacht van de mensen flegmatiek ondergaat. Lang geleden dat die de bush gezien heeft.

Witte Ibis
Witte Ibis

Morgen keren we Sydney verder binnenste buiten en maken ons ’s avonds al klaar voor de volgende verplaatsing.

Rond zes uur ’s morgens nemen we al terug de shuttle naar de luchthaven waar we in alle vroegte het vliegtuig nemen richting Cairns. Hier brengen we een paar dagen in het regenwoud door en gaan we snorkelen in het Grote Barrièrerif. Daarna vliegen we door naar Uluru, ook niet onmiddellijk een WiFi-nest. Dus voorlopig moeten jullie het stellen zonder verslagen en zonder foto’s. Ik heb het gevoel dat Yvan en Inge vanuit de rimboe van Vietnam gemakkelijker netwerk hebben dan wij hier.

Enfin het thuisfront kijkt vermoedelijk af en toe op Facebook. Daar kan Hilde met haar smartphone af en toe iets posten.

For the record: Alles is hier pokkeduur:

  • Ticket Circular Quay tot Darling Harbour: AUD 11,- voor twee personen
  • Fles wijn van Lindemans AUS 15,-
  • Brood AUD 7,-
  • Belegd broodje: tussen AUD 7,5 en 10,-

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *