The big mango

Foto’s

Iedereen kent the big Apple (NYC) maar kent iedereen The big Mango? Wel vanmorgen om kwart voor elf na een vlekkeloze vlucht landen wij in Bangkok ‘The Big Mango’.

IMG_9126

Vanmorgen om half zeven werden wij opgepikt in ons hotel en na een goed uurtje getoeter staan we met pak en zak aan de onthaalbalie van Air Asia. Onze grote bezorgdheid is het gewicht van onze rugzakken, maar uiteindelijk blijkt dat ik zelfs 25 kilogram mag meenemen en Hilde 20. Ik steek zelfs nog gauw mijn klein rugzakje met boeken in mijn beschermzak die ik op het vliegtuig altijd rond mijn rugzak bind. Als ik de zak op de weegschaal bij de incheckbalie leg blijkt het net 25 kg te zijn, geen probleem dus.  Hilde haar  rugzak net geen 20kg. Operatie geslaagd.

We hoeven ons dus alleen te bekommeren om mijn gitaar en ons dagrugzakje, dat niet eens gewogen wordt.

Zodra we door de douane en door de beveiliging zijn, (waar we trouwens ook onze botinnen moeten uitdoen, omdat de scanner piept en hier wordt dit blijkbaar in tegenstelling tot Ho Chi Minh Mausoleum wel ernstig genomen) lopen we nog wat rond in de taxfree en verlossen we ons van de laatste Vietnamese Dongs  😉

Ik vergat gisteren nog te vertellen dat we tijdens ons bezoek weerom op de Maleisiërs botsten.  Wel dit is bijna niet te geloven maar wie zit er vlak naast ons in de wachtruimte … inderdaad onze vrienden.  Zij nemen op dezelfde tijd als wij hun vliegtuig.  Zij echter naar Kuala Lumpur .  Moeten we dit als signaal opvatten om volgend jaar naar Maleisië te gaan?

IMG_9122

Onze Maleisische vrienden op de luchthaven van Hanoi

Onze vlucht met Air-Asia verloopt vlekkeloos. Het is zelfs zo dat dit wat mij betreft, één van de beste luchtvaartmaatschappijen is waar we tot nu toe mee vlogen, en dat zijn er ondertussen heel wat. De krappe beenruimte waar ik zo schrik van had blijkt veel ruimer te zijn dan verhoopt. We hebben echt comfortabele zitjes.  Na één uur en vijfenveertig minuten landen we op Don Muang, 25 km ten noorden van Bangkok. Suvarnabhumi Airport die ons naar Abu Dhabi moet brengen ligt 25 km te oosten van Bangkok.

We zoeken een hotel vlakbij de Skytrain die rechtstreeks naar de luchthaven Suvarnabhumi rijdt. Zo kunnen we vanmiddag toch een kijkje gaan nemen bij Etihad om te zien of we onze vlucht  eventueel kunnen vervroegen en eventueel vanavond al kunnen afreizen naar Abu Dhabi.  We zijn om drie uur op de luchthaven en moeten nog een uurtje wachten op iemand van Etihad.  Op onze mail kregen we geen antwoord, maar de hostess ontvangt ons alvast zeer hartelijk. Er is vannacht nog plaats, maar we moeten dit regelen met het reisbureau dat onze de tickets verkocht. De moed zakt ons in de schoenen en we besluiten dan maar de dans in The Big Mango uit te zitten. Uiteindelijk is er hier nog genoeg te beleven.

IMG_9132

Skytrain in Bangkok

We laten ons eens goed gaan in één van de vele shoppingcenters die Bangkok rijk is en we smokkelen een kaasschotel met het nodige edele vocht mee in onze hotelkamer. We hebben voor de komende dagen alvast twee tours geboekt, maar dat lees je morgen.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *