Tasmanië – Maydena

Foto’s

Vanmorgen zijn we in alle vroegte opgehaald in Melbourne met de shuttlebus. Vanuit de bekende luchthaven Melbourne (het leven zoals het is) vliegen we over Bass Street naar Tasmanië.

Terwijl dat het vliegtuig nog maar goed aan het stijgen is kondigt de kapitein aan: cabinecrew, prepare for landing….We hadden gunstige wind en na een vijftigtal minuten staan we al op Tasmaanse bodem.

Tasmanië is zo’n beetje het achtergebleven broertje van de Australische staten, een Ranger in Kings Canyon vertelde ons dat zij jaren afhankelijk geweest zijn van solidariteit van de ander staten. Vanwaar kennen we dat 😉 In ieder geval hoorden we ook dat zij een van de snelst groeiende economieën kent nu.

In de luchthaven halen we onze huurwagen op en vertrekken onmiddellijk richting Maydena. Onderweg stoppen we nog eventjes bij een wijnboer in een ongelofelijk prachtig gelegen wijngaard. Hij trekt voor ons 5 flessen af om te proeven, maar wij trekken onze neus op. Geen van de wijnen kan ons echt bekoren en de prijs al helemaal niet. Enfin, uit eerlijke schaamte en omdat er in onze nieuwe omgeving misschien helemaal niets te krijgen is, nemen we maar een flesje Pinot Noir mee. Het enige voordeel was dat hij 2 B&B’s aanbeveelt die zeer goed zijn volgens hem. In de auto stellen wij ons natuurlijk de vraag of hij daarmee bedoelde zo goed als zijn wijn?

Voor de overnachtingen hebben we niet veel keuze, want in de streek waar we hier zitten is er alleen natuur. Schril contrast met Melbourne vanmorgen. Zalig. De eerste B&B hebben we onmiddellijk prijs. Er hangt wel een bordje no-vacancy. Als de bazin buiten komt zegt ze dat het daar altijd hangt, omdat de meeste reserveringen via internet komen. Dit is werkelijk een paradijs op aarde.

Enfin ze laat ons twee van haar huisjes zien en wij zijn onmiddellijk verkocht. Het is eigenlijk meer een cottage en onmiddellijk aan het huisje is er een aanpalende vijver waar er zich een familie Platypussen heeft geïnstalleerd.

Platypussen zijn vogelbekdieren. Ze zijn monotreem (eieren leggen en toch zogen, er zijn maar 2 monotremen: platypus en miereneters). Ze komen van nature alleen in Australië voor: paren, eieren leggen, grote boodschap, allemaal langs hetzelfde gaatje. Het kan soms toch gemakkelijk zijn in de natuur;-)

Video: Platypussen

We trekken in de namiddag er op uit naar het Mount Field National Park. In Tasmanië moet je een pasje kopen voor de nationale parken. AUD 60,- voor 2 personen met de wagen, hiermee mogen we een maand lang ongelimiteerd in alle parken op Tasmaanse bodem.

We doen een aantal wandelingen naar een koppel watervallen en ook nog de “big tree walk” langs gigantisch grote eucalyptusbomen die wel 100 meter en meer kunnen worden.

 

 

Ne mens voelt hem klein naast zo’n mastodont.

‘s Avonds gaan we de Platypussen nog wat observeren. Ze laten zich alvast niet gemakkelijk filmen of fotograferen, maar we voegen het ballet van deze vogelbekdieren toch aan onze lijst ‘favoriete wildlife’ toe.

Morgen vroeg uit de veren, we proberen nog wat wildlife te spotten. Daarna trekken we richting Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *