Sunrise in de Himalaya

Foto’s Rishikesh, dag 2

Adrenaline

Vanmorgen staat onze wekker ook weer om kwart voor vijf geprogrammeerd. Om vier uur lig ik al wakker en probeer mij nog eens om te draaien, maar de adrenaline doet al zijn werk en van slapen komt er niet veel meer in huis. Er staat een terreinwagen te wachten die ons 27 kilometer verder en meer dan 1500 meter omhoog de bergen in trekt.

Het oliepeil van onze terreinwagen knippert onophoudelijk. Met de afgronden die elkaar links en rechts van ons afwisselen is dit niet echt de cocktail waar je een kick van krijgt. Het is nog pikkedonker, onze chauffeur die alleen het Hindi meester is kent zijn vak en laveert als een ervaren piloot naar de op 1600 meter gelegen Shri Kunjapuri tempel in de Himalaya.

 Shri Kunjapuri tempel
Shri Kunjapuri tempel

Lopen in de Himalaya

Eens we boven komen moeten we de laatste tweehonderd meter te voet afleggen en het is een beetje een loop tegen de tijd. De hemel kleurt al helemaal rood en we willen natuurlijk le moment suprême niet missen. Ik kom helemaal buiten adem boven aan de tempel aangelopen. Ik voel mijn hart kloppen in mijn keel, mijn aderen staan gezwollen en mijn benen voelen als lood aan.

Himayala
Himalaya

Gelukkig heeft de zon haar verschijning voor ons uitgesteld. De rode gloed neemt toe, de Himalaya met zijn besneeuwde toppen geeft zich stukje bij beetje aan ons prijs. Het moment dat het eerste streepje zon zich laat bewonderen en een nieuwe dag aankondigt, staan we daar weer als twee gelukkige mensen te genieten dat het geen naam heeft.

Yoga

Het gemurmel van Yoga volgelingen, die hier nogal dik gezaaid zijn in deze contreien, en het mystieke van de Himalaya brengt een mens waarlijk in een roes.

We genieten nog een uurtje na op deze hoogte en laten ons beladen met positieve energie naar ons hostel brengen. Onze dag kan niet meer stuk en met al die extra energie trekken we de rest van de dag opnieuw de bergen in en gaan op zoek naar een boer die met zijn vrouw en drie kinderen op eenzame hoogte in de bergen woont. We hebben gezelschap van wat jong geweld van de Zostel en het wordt een zware klim maar we houden regelmatig halt om te genieten van wat de natuur ons voor de voeten smijt. We krijgen de hele weg gezelschap van een straathond die af en toe blijft staan kijken alsof er groot wild in de buurt is.

Taro

Sommigen hebben wat koekjes en rijst meegenomen voor de familie die het dankbaar aannemen. De vrouw des huizes brengt ons thee en wat later kookt ze voor ons een recept met Taro wortel. Onze maag is ondertussen aangepast aan het Indiase eten en drinken en we kunnen er dus vol voor gaan.

Cricket en Mo Mo

Wat later krijg ik onderricht in cricket, er wordt heel wat afgelachen en hoe leuk het ook was, ik ga mij in ieder geval niet verliezen in deze discipline. Nat in ’t zweet en alweer een prachtige ervaring rijker, zakken we terug af en gaan via de gezellige shops van het dorp terug naar de Zostel. Onderweg stoppen we nog even aan een streetfood waar we weerom een nieuwe ervaring onder de vorm van MO MO  in ons kas slagen.

Cricket in de Himalaya
Cricket in de Himalaya

Na een verfrissende douche laten we ons opnieuw overhalen om iets te gaan drinken in de secret kroeg. De drankjes worden vandaag zelfs iets straffer dan bier. 😉Booking.com

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel onze weg

4 gedachten over “Sunrise in de Himalaya”

  1. Namaste Hilde en Erik, De Sunrise ?PRACHTIG!!Heb weer genoten van de prachtige foto’s en verhalen, thx voor al de moeite die jullie doen om ons mee te laten genieten ??,zou zeggen santé en tot vervolg…grts Myriam ??

  2. Geniet maar volop..en THX om jullie “deelwerk”..keep safe..en koester elk moment. Liefs v ons 2.(.terug v t zeetje)
    Wat n reis en avontuur .Top v jullie!!!LIEFS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *