Stockholm

Vandaag weer bijna de ganse dag regen onderweg, gelukkig liggen de Zweedse banen er vrij goed bij, de beste in Scandinavië. Je hebt constant 3 rijvakken, en het wisselt dan ongeveer om de 2 à 3 kilometer dat de ene richting 2 rijvakken heeft en dan weer wat verder de andere rijrichting. Zo blijf je nooit langer dan een paar kilometer achter één en dezelfde auto hangen die te traag rijdt.

Om 13 uur zijn we al ter plaatse en uitgepakt. We moeten wel enkele paaltjes verzetten van een plaats die gereserveerd was, maar anders is ons plaatsje ofwel te krap ofwel te slijkerig. Enfin, no big deal. De eigenaar gaat de paaltjes achteraf ergens anders zetten.

Onze camping ligt ongeveer een 700 meter van een metrolijn die rechtstreeks naar het centrum van de stad rijdt. Een abonnementje voor 24 uur kost 130 Zweedse kronen of zo’n 12 euro. Voor 72 uur betaal je 230 kronen + een eenmalige kost van 20 kronen voor het kaartje zelf. We kiezen de 72 uur optie. Omdat je met dit kaartje overal kan op en af springen zonder limiet. Natuurlijk kost dit voor ons beiden iets meer dan € 50,-. Nu goed, we besparen al zwaar op eten, op ons reiscomfort proberen we niet te beknibbelen. We zijn tenslotte hier om iets te zien.

We maken vandaag al een eerste verkenningsronde van Stockholm. Een prettig weerzien na 30 jaar, maar ik moet toegeven, ik kan er mij niet veel van herinneren. Ik vrees dat we hier dertig jaar geleden niet veel uitgevoerd hebben.

Riddarholmen
Riddarholmen

 

 

 

 

Onze eerste indruk is alvast veelbelovend, een prachtige oude stad (Gamla Stan) en een bijhorend nog kleiner eiland Riddarholmen, zijn alvast meer dan de moeite waard om morgen nog eens verder onder de loep te nemen. We kunnen de hele namiddag onder een weliswaar waterig zonnetje ronddwalen in de stad, maar we zijn al blij dat we onze paraplu niet hoeven open te doen.

De autokilometers wegen toch wat door, zo’n 1200 kilometer op twee dagen, voorlopig is het eventjes genoeg geweest.

Foto’s Stockholm, dag 1

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *