Sporen tussen Karst

Foto’s

Ik ben gisteren nog vergeten te vertellen over de Sami. Shilin (het Stenen woud) is de geboortestreek van deze zeer kleurrijke bevolking. Je zag trouwens gisteren op enkele foto’s de in fel rood uitgedoste dansers. Ook vele Sami geven rondleidingen in het stenen woud.

Wij worden vanmorgen maar pas tegen acht uur wakker, dit is bijna een record denk ik. Vandaag stond er in de voormiddag nog de Bamboo-tempel op het programma, maar we genieten op onze duizendste gemakken van het ontbijt en beslissen om deze voormiddag de vogel-en plantenmarkt in de Oude straat van Kunming te verkennen.

De voormiddag is zo weer voorbij en na een kleine lunch is het tijd om te pakken en uit te checken. We hebben onze langste treinrit voor de boeg: 17 uren trein- en rochelplezier. Het is altijd een beetje spannend afwachten wie onze medereizigers zullen zijn.

Het is toch een meevaller als blijkt dat Aad, een noorderbuur onze coupé deelt. Verder is er nog een Chinese jonge man die de hele tijd in de gang blijft zitten en waar we dus niet veel last van hebben.

We doen gisteren zo veel moeite om in Shilin te geraken en vanavond passeren we hier met de trein. Enfin, op die manier genieten we nogmaals van deze wonderlijke creaties van de natuur. Bovendien krijgen we vanuit de trein leuke beelden van boeren die hun rijst en maïs tussen deze grillige stenen verbouwen.  Tijdens de 1200 kilometer lange treinreis rijden we tussen allerlei verschillende karstformaties. De fengcongkarst of kegelkarst  is er zo eentje van… indrukwekkend. Morgen als we in Guilin aankomen zal Fenglinkarst of torenkarst het overnemen. Ook verdwijngaten (tiankeng) zouden de revue moeten passeren, hopelijk kunnen we er eentje fotograferen.

Ik maak voor de verandering mijn verslagje op de trein. Of ik het gepubliceerd krijg is maar zeer de vraag want mijn 4G verbinding is nooit sneller dan Edge (snelheid van internetverbinding) .

Morgenvroeg wisselen we de provincie Yunnan in voor de provincie Guangxi waar we treinen tot Guilin en daar met de auto worden opgehaald (dit heeft Hilde gisteren weer lekker voor de bakker gekregen), en rijden we verder naar Yangshuo, waar we midden de spectaculaire karstheuvels en rijstvelden zullen logeren. En waar de Li (Li Jiang) hopelijk de aangekondigde schilderachtige beeldjes zal opleveren.

We zullen hier deze keer met de Miao of Hmong te maken krijgen. Met deze zowaar nog kleurrijker bevolking maakten we vorig jaar alvast kennis in Vietnam en hadden zelfs de eer om er te blijven slapen.  Deze keer laten we die kelk  aan ons voorbij gaan.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *