Mijn sari mee op reis

Foto’s Udaipur, dag 2

Momentje

“Een momentje, ik zal zien wat ik kan doen”. de kamer is echt niet te doen, zelfs als dit een homestay bij een of ander bergvolk was zouden we wreed ongelukkig zijn. Na tien minuten komt hij terug, wij zijn ondertussen al volledig ingepakt en vertrekkensklaar. Hij neemt ons mee en toont nog enkele andere kamers, de een al wat smeriger dan de andere. We beslissen om de minst erge te nemen en verwittigen hem al dat dit maar voor één nacht is en dat we morgen ons geld voor de twee andere dagen terug willen. “No problem sir!”

Ochtendgebed

We halen voor alle zekerheid onze lakenzak boven want ook de dekens zijn hier van bedenkelijke kwaliteit. Er is een gaas boven de deur die maakt dat ook nog eens al het lawaai en het licht ongehinderd zijn weg naar onze kamer vindt. Ook in de badkamer die we niet kunnen afsluiten is een gaas naar buiten zodat we ook van het straatlawaai kunnen genieten. De moskee om de hoek zal er morgenvroeg met zijn ochtendgebed voor zorgen dat we op tijd wakker zijn ;-).

Concullega

We werken vrij laat aan onze foto’s en blog en vallen dan toch in slaap, die je eigenlijk best kan catalogeren onder hazenslaapje, want zoals we dachten, staan de boxen van de moskee onnoemelijk vroeg op volume 10 en willen de concullega’s van Krishna niet onder doen en zingen in volle borst Hare Krishna….

Schimmelwinkel

Deze Hare Rikke en Hare Hilde zijn dus vroeg op post. Moustache zijn deurgrille is nog toe en ik moet hem wakker schudden om zijn sloten los te maken zodat we buiten kunnen om ergens in ’t stad te ontbijten. Moustache zijn ontbijtwinkel gaat pas om acht uur dertig open en als hij al zo’n zorg draagt voor zijn lakens wil ik precies niet experimenteren met zijn keukenaanbod ;-).

Gisteren net voor we gingen slapen konden we nog reserveren bij onze ouwe getrouwe Zostel, waarvan we ondertussen al weten dat de norm hier vrij hoog ligt. Na het ontbijt verkassen we dan ook naar ons nieuw onderkomen dat iets verder gelegen is en een verademing is in vergelijking met Moustache zijne schimmelwinkel.

Ijkpunt

We douchen al het vuil van ons af, en gaan op zoek naar de Jagdish Temple waar de armen van de stad op een ontbijt getrakteerd worden. Wij vermijden om bedelaars en kinderen op straat iets te geven, hier doen we een donatie aan de organisatie die deze daklozen onder hun hoede nemen. De tempel zelf is bijzonder mooi, toch ons ijkpunt zijn de erotische tempels van Khajuraho en daarbij valt alles in het niet.

Jagdish Tempel
Jagdish Tempel

Authentieker

De rest van de voormiddag hebben we enkel nog tijd om het City Palace aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Een van de interessantere die we in India zagen. De middag is ondertussen weer een stuk gewisseld en als we nog een wandeling naar de klokkentoren maken komen we terecht in de winkelstraat voor locals. Dit is natuurlijk een stuk interessanter omdat hier niet alleen de zaken authentieker zijn maar bovendien betrouwbaarder.

City Palace
City Palace

Sari voor Hilde

In het hostel van Jodhpur zag ik hoe ze van Sari’s gordijnen maakten en de gordijnen in mijn bibliotheek zijn aan vernieuwing toe. In een speciaalzaak kijkt de verkoper op als wij westerlingen in zijn zaak komen kopen. In toeristische centra betaal je minstens rond de veertien euro voor een Sari, wij betalen dertig euro voor vijf, waarvan er een van betere kwaliteit die Hilde niet zomaar zal verknippen aangezien we binnenkort bij ons twee semi-Indiase nichtjes in Schoten op Chai Masala visite gaan ;-).

We doen de rest van de avond iets rustiger aan en genieten vanuit onze propere kamer van een Sari-pas-sessie en een zonsondergang waarvoor we deze keer geen klim moeten maken.

Sari
SariBooking.com

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel onze weg

Een gedachte over “Mijn sari mee op reis”

  1. Namaste Hilde en Erik, ik val in herhaling…prachtige foto’s en wat een verhalen ??, zo’n kleurrijk land, ben blij dat jullie het schimmelkot verlaten hebben, mooie sari’s Hilde, maar zie er toch naar uit Erik in sari te zien ?, grts en tot vervolg ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *