Santa

Santa Claus hier, Santa Claus daar… Santa overal. Rovaniemi ‘the place to be’ voor kerst addicts. Alle brieven aan de Kerstman van de kindjes over de hele wereld, komen hier terecht.

Santa-gekte
Santa-gekte

 

 

 

 

Wij zagen een paar Japanners volledig uit de bol gaan, je kan je laten fotograferen met ‘de echte’ Kerstman, er is een officieel postkantoor… Je houdt het niet voor mogelijk. Wij laten ons eventjes meedrijven op de tonen van de kerstmuziek, maar we laten ons niet lang vangen aan het Santasyndroom dat hier 365 dagen per jaar met de ‘echte’ Kerstman in uniform zijn how how how te midden van een bende rendieren laat weerklinken.

Ook hier kruisen we de Poolcirkel op de 66ste breedtegraad, maar deze keer met iets aangenamer temperaturen.

66ste breedtegraad
66ste breedtegraad

 

 

 

 

Gisterenavond zijn we tot laat opgebleven om de curve van de zon (sunset en sunrise) te fotograferen. Eigenlijk één dag te laat, want de zonnewende is hier tijdens de nacht van 20 op 21 juni, maar daarom niet minder spectaculair.

Middernachtzon
Middernachtzon

Rovaniemi-2 Rovaniemi-3 Rovaniemi-5 Rovaniemi-7

 

 

 

 

 

Verder valt er hier in Rovaniemi echt niet veel te beleven. We genieten dus van het zonnetje en de 23 graden. Als je van vriestemperaturen komt voelt dit aan als tropisch. We laten het ons vandaag dus welgevallen. Steken onze BBQ aan en smijten er een beekridder op (trekzalm) het moet gezegd voor € 12,- een visje om ú tegen te zeggen.

Morgen breken we ons kamp op en duiken weer een stuk naar het zuiden, waar we eens gaan controleren of de Zweden nog altijd zo graag in hunnen blote lopen. Waar we geraken, kan je hier morgen hopelijk lezen. We zeggen met plezier tot ziens aan de muggen en vervelende dagvliegjes die oren en ogen als een warm nest beschouwen.

Morgen hopen we ons jeugdidool tegen het lijf te lopen: Pelle uit ‘de kinderen van de Zoutkreek’ met de zin die bij ons in de familie nog altijd door de hoofden spookt: ‘Pelle wette wa’ ;-))

 Foto’s Rovaniemi

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *