Samen op de moto

Foto’s dag 2  ( gisteren te laat gepubliceerd)

Foto’s dag 3

Een van de zesduizend eilanden die Griekenland rijk is gaan we vandaag aan een grondig onderzoek onderwerpen. We spreken af op de parking van een naburig hotel met de scooter.

Alvorens wij naar daar afzakken moeten wij natuurlijk eerst onze machine gaan ophalen. We hadden deze vrijdagavond al gereserveerd. Als we daar komen blijkt dat de gereserveerde scooter van 300 cc er niet meer is. De verkoper probeert mij een verhaaltje op te hangen dat hij naar de controle moest en dit uit het oog verloren was. Maar hij presenteert mij een 200cc die is opgewaardeerd naar een 250cc, en die zeker geen probleem geeft in de bergen met ons twee. Ik zie hem nog eens stiekem lonken naar mijn lichaam. Ik blijf er stoïcijns onder en eis een refund van tien procent. Na wat over en weer getelefoneer met zijn baas stelt hij voor ons onbegrijpelijk 15 procent voor. Wij kunnen niet goed meer volgen maar krijgen uiteindelijk twintig euro korting en de zekerheid dat de andere, zwaardere scooter morgen voor ons zal klaarstaan.

Als ik betaal haalt hij zijn droevigste gezicht boven en zegt dat die twintig euro wel van zijn wedde afgaat. Ik trap bijna in zijn val maar krijg tegenwoordig alle dagen op het werk zo’n verhaaltjes voorgeschoteld. We betalen 130 euro voor de ganse week scooter.

Wij zijn op tijd op de parking waar het verzamelen geblazen is. In totaal zijn we met 16 scooters en vijf quads. In totaal met 24 koppen. Mijn twee broers Patrick en Warre nemen de leiding. We krijgen vooraf nog wat veiligheidstips mee voor we de baan op gaan. Het is een eindeloze sliert als we vertrekken, na een klein oponthoud omdat we moeten wachten op een paar verkeerd gereden zielen.

Het is een zalige rit langs Xiloskalo en Omalos waar we een lichte lunch nemen. Na de middag krijgen we nog een veel mooier gedeelte voorgeschoteld langs Meskla en de kloof Therisso. Op de kaart ingekleurd als panoramische route. Een echte apotheose van de rit langsheen platanen en de verschillende kleuren oleanders.

Een kleine uitschuiver van een neef niet te na gesproken met gelukkig alleen wat blikschade komen we allemaal ongedeerd aan in ons hotel, waar de zon, de zee en het strand versterkend werkt op een gastronomische braspartij.

 

Deel onze weg

2 gedachten over “Samen op de moto”

  1. Veel plezier hé! We willen graag alle verhalen eens live horen tijdens een bijeenkomst bij ma en pa,
    Groetjes aan de kinderen en kleinkinderen,
    M&M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *