Russen op het menu

Foto’s

Omstreeks 21u30 worden we opgehaald in ons guesthouse,  door de vermoedelijke broer van onze guesthousemadame die ongeveer het dubbele vraagt voor ons ritje van ongeveer  twee kilometer naar het treinstation. Enfin we kunnen het delen door vijf, wat neerkomt op minder dan anderhalve euro per persoon.

We nemen de nachttrein naar Nha Trang, we kiezen voor een coupé van zes met ons vijven, maar natuurlijk wordt alles netjes opgevuld en krijgen we het gezelschap van een Vietnamees.  We smokkelen een fles wijn mee op de trein en laten onze kameraad meeproeven. De uitdrukking op zijn gezicht spreekt boekdelen…hij denkt dat we hem proberen te vergiftigen. Die heeft duidelijk nog nooit van wijn gehoord, laat staan geproefd.

Nha_Trang (4)

Ook maak ik van de gelegenheid gebruik om mijn Vietnamsticker op mijn gitaar te verdienen en geef een Johnny Cashke ten beste.

Om stipt 23 uur verlaten we Saigon en zetten koers naar Nha Trang. Na een korte nacht bereiken we rond zes uur ‘s morgens Nha Trang. We onderhandelen met een taxichauffeur die ons voor minder dan twee euro naar onze nieuwe verblijfplaats brengt.

Een leuk onderkomen dat duidelijke rekening houdt met Franse maar vooral Russische toeristen. Het regent als we toekomen en de weersvoorspellingen zien er niet al te best uit.  Onze compagnons gebruiken de voormiddag om wat bij te slapen, maar na het ontbijt maken Hilde en ik een grote strandwandeling.

Wij zitten in Blankenberge aan de Zuid-Chinese zee. Er wordt door projectontwikkelaars ontiegelijk veel buildings bijgebouwd . Die worden dan volgepropt met Russische toeristen, daar gaan ze hier nog plezier aan beleven. Want dit is zowat het ergste dat ge over uwen dorpel kunt krijgen. En als die gasten dan de fles wodka bovenhalen is het einde helemaal zoek.

Enfin ’t zal ons worst wezen, want we beslissen om dit vakantieoord zo snel mogelijk aan ons te laten voorbij gaan. Natuurlijk niet zonder eerst nog na ons middagdutje de Long Son Pagode te bezoeken en de Pro Nagar torens. Twee meer dan leuke bezienswaardigheden. We laten het madammeke van ons guesthouse een taxi bestellen en we vragen haar om te onderhandelen zodat de chauffeur met ons rondrijdt en telkens op ons wacht.  Hij rijdt meer dan twee uur met ons rond en wacht een paar keer en uiteindelijk betalen we hiervoor ongeveer € 6,-

Nha_Trang (31) Long_Son Pagode

Hilde op de foto met een Vietnamese schone

Als we aan de Long Son Pagode toekomen, wil een monnik – of toch iemand die zich voordoet als – de deur dicht doen. Wij gesticuleren dat we graag nog snel een kijkje willen nemen.  We trappen natuurlijk in zijn slim opgezette val. Sluitingstijd is een uur later, maar met dit gebaar probeert hij ons natuurlijk een paar duizend dongs lichter te maken. Hij steekt wat wierookstokjes aan die hij ons geeft, en doet teken dat hij hiervan foto’s wil nemen. We zijn nu toch al in zijn val getrapt dit kan er nog bij denk ik. Hij neemt wat foto’s van ons, geeft mij een kus op mijn voorhoofd (echt de eerste keer dat ik mij door een monnik laat kussen ;-).) en dan komt natuurlijk de aap uit de mouw. Ik moet 200.000 dong betalen voor Bouddha. Ik grits mijn camera uit zijn pollen en geef hem het equivallent van een halve euro, wat in verhouding hier een hoop geld is. Hij is duidelijk niet tevreden maar met wat buigingskes van mijnentwege en een onnozele lach op mijn gezicht is hij te verbouwereerd om te reageren.

Onder de Boeddha bovenop de heuvel en overal aan de pagode, staat  een Swastika. Een symbool dat de hele wereld jarenlang onderdompelde in terreur. Hier haalde Hitler dus zijn mosterd, een symbool  misbruiken dat het heiligste symbool is uit het Hindoeïsme , Jaïnisme en tevens het Boeddhisme.

Nha_Trang (29) Long_Son Pagode

’s Avonds gaan we met zijn allen lekker eten en sluiten de dag af op het strand. Het is een gezellige bedoening, we drinken een pintje en bewonderen de onvoorspelbaarheid van de indrukwekkende golven. In de verte worden we vergast op de verlichte Eifeltorenachtige torens van de kabelbaan.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *