Over Foodies en Bernabéu

Foto’s:  http://madrid.liekenspeeters.be/#!album-394

Gisteren kregen we via een ex-collega van Hilde een link door om een Foodie tour langsheen de roots van Cervantes te maken in Madrid. Zo’n voorstel van Anniek (Cuberdon-Macaron) – zelf een foodie en fervent blogger – kan je zo maar niet naast je neerleggen. Wij dus op zoek naar de link die ze ons doorstuurde. Hilde, zelf ook altijd op zoek naar nieuwe trends en foodiestuff, was niet te houden. Gisterenavond laat konden we nog via de site een arrangement regelen voor vanmorgen (€ 65,-p/p).

Dit kunnen we alleen maar iedereen aanraden. Je kan deze toer trouwens niet alleen hier, maar ondertussen in Barcelona , Sevilla en binnenkort ook in Malaga maken.

We hebben afspraak om 10u15 aan de Plaza Santa Ana, dus voor ons nog meer dan tijd genoeg om eventjes naar het treinstation te sporen met de metro om onze Toledokaart en treinticket voor vrijdag op te halen. Maar daarover vrijdagavond meer.

Food tour Madrid
Food tour Madrid

Om 10 uur staan alle deelnemers al op het appèl: vier Amerikanen uit Alabama, Tennessee en Indiana en twee bescheiden Belgen. Onze gids ‘Luke’ een Engelsman uit Maidenhead en foodie puur sang, die de ganse toer lang op een zeer onderhouden manier overal kon op inspelen.

We starten met een ontbijtje waar we de echte Madrileense variante van Churros eten: porras, daarna via een meer dan honderd jaar oude (dit kan je herkennen aan een koperen plaat in het voetpad voor de winkel, en zo zijn er verschillende zaken die dit embleem mogen dragen) Mantequería (soort van kruidenier) waar we verschillende soorten jam en honing mogen blindproeven. We bezoeken een fabriek waar ze patatas fritas fabriceren voor de lokale pubs, we kuieren over de overdekte markt waar we verschillende lokale producten gaan proeven, waaronder: olijven, verschillende soorten pata negra, kazen, enz. We stoppen bij een beenhouwer die ons laat zien hoe hij de hersentjes, tong en wangen uit een geitenkop haalt. (Misschien niet onmiddellijk iets voor gevoelige zielen, maar uiteindelijk moet je toch weten dat hersenen niet aan de bomen groeien). We drinken Vermut van ’t vat met een versnapering: de Spaanse versie van bruschetta en eindigen met een kaastaartje. Dit alles met zeer deskundige uitleg, van waar de producten komen. De kers op de taart is natuurlijk de achtergrond waar deze winkeltjes en handelaars zich bevinden. Allemaal een beetje in de schaduw van Cervantes’ roots. Stukken van zijn tekst vind je her en der als het ware gespijkerd op de baan terug. Ook onze gids vertelt gedreven over het leven en geschiedenis van deze …Don Quichote.

Het is half drie als we ons in ons appartementje eventjes opfrissen en ons klaar maken voor onze volgende uitdaging. Na dit  food intermezzo, begeven we ons naar het Bernabéu stadion om er in de catacomben van de multimiljonair sjotterkes een uurtje onze sportcultuur wat aan te scherpen ;-).

Bernabéu
Bernabéu

Na een heuse klim van een tiental verdiepingen, krijgen we – volledig buiten adem – een indrukwekkend zicht op de grasmat dat met lampen wordt beschenen om de zon na te bootsen. Ook de dugout en de kleedkamers van Bale, Ronaldo en Ramos hebben voor ons geen geheimen meer.

Een leuk tussendoortje maar ook niet meer dan dat. Hierna lopen we nog eventjes binnen in het museum van de nationale bibliotheek om ons cultuurgehalte terug wat op peil te krijgen en sluiten af in het Archeologisch museum. Zeg maar gerust ‘night at the museum’ want het is ondertussen bijna acht uur, donker en we lopen zo goed als alleen rond… waar heb ik die film nog gezien. Archeologie, een oude liefde, die omdat er maar 24 uur in een dag zijn op een zijspoor is beland. Ondanks onze zere voeten drinken we deze interessante beker tot op de bodem leeg.

Archeologisch museum
Archeologisch museum

Volledig leeg en een kilometertellertje dat overuren moet maken, steken we onze voetjes onder tafel in the hardrock café, waar we genieten van een menu die voor een prikje via onze Madridkaart wordt aangeboden.

Hard Rock café
Hard Rock café

 

Als het klokje tien tikt gaan we met de metro naar ons appartement, waar we zo goed als uitgeteld onze foto’s en blog verder aanvullen.

 

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *