Oslo, dertig jaar later

Vanmorgen na een veel te korte nacht hebben we om 7 uur al ontbeten en is ook de camionette al geladen voor vertrek naar Frederikshavn. Daar wacht ons een boottripje naar Oslo. De facebookvriendjes hadden dit al in de gaten, daar we al een foto vanop zee en één van Oslo Fjord hebben gepubliceerd.

We varen opnieuw met Stena Lines, de maatschappij die ons met een vrachtschip vanuit Ventspils in Letland naar Kiel bracht een aantal jaren geleden. Deze keer niet met een vrachtschip, maar het moet gezegd dat het verschil nauwelijks merkbaar is. Hier heb je wel sauna, disco, wijnbar, enz… aan boord.

Stena Line Frederikshavn - Oslo
Stena Line Frederikshavn – Oslo

 

Gisteren genoten we van de explosie tussen Skagerrak en het Kattegat, maar vandaag vanop een boot is dit toch een ander verhaal. Het is een nogal stormachtige overtocht en achteraf meldt de kapitein dat we enige vertraging hebben “due to weather conditions and technical problems”. Die technische problemen waren wat ons betreft zijn stabilisatoren die niet werkten. Ondanks de woelige zee varen we voor we het weten tegen 19 uur Oslo via de Oslo Fjord binnen, zoals we ze dertig jaren geleden verlaten hebben… by boat. Het grote verschil is dat ze net zoals in Sidney een prachtig operagebouw hebben opgetrokken.

Een uurtje later zijn we volledig geïnstalleerd en heeft Hilde, de kok van dienst, al een lekkere maaltijd op tafel getoverd. En terwijl we ons tegoed doen aan dit overheerlijke etentje, krijgen we een prachtig panorama voorgeschoteld. Onze camping ligt net buiten de stad op een heuvel en we hebben vanop onze plaats een prachtig zicht op de stad.

Campsite with a view
Campsite with a view

 

De komende dagen staat dus Oslo op het menu. Het centrum ligt vijfenveertig minuten te voet van de camping. Dus voor ons buske is het de komende dagen rustdag.

Het is ondertussen 23 uur en nog klaarlichte dag. Ook ’s morgens is het al om drie uur volle licht. Als we nu eens rijden tot de zon niet meer ondergaat? :-).

Foto’s: Noorwegen – Oslo

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *