Opgepast voor slangenbeten

Foto’s

We krijgen maar niet genoeg van de Mekongdelta en we trekken vandaag terug naar het zuiden naar My Tho, een kleiner dorpje dan zijn grotere broer Can Tho.

Na een stevige busrit stappen we in My Tho over op een boot met ongeveer een veertigtal plaatsen. Dit is zowat het grootste watervervoermiddel dat we al hadden.  We bezoeken een bijenboerderij… op drakeneiland nu ja er zitten bijen.  En we krijgen de kans om ons te laten wurgen door een python. OK we laten ons trappen als rasechte toeristen maar het is een leuk aandenken.

My_Tho (20)

Daarna trekken we verder met een iets kleiner bootje waar we met zijn elven in kunnen.  We krijgen een rondleiding op Tan Long (drakeneiland met zijn kokosnoot- en bananenplantages.)

My_Tho (51)

Daarna wordt onze boot voor elf ingewisseld voor een nog kleiner bootje voor vier… waar gaat dit eindigen;-) en we maken een toertje op schildpaddeneiland? We toeren door schilderachtige landschappen. Twee dames roeien het bootje. De voorste klaagt aldoor en Hilde en ik steken af en toe en handje toe en roeien wat mee.

We eten olifantenoorvis op het eenhoorn eiland. Lekker maar we laten ons een beetje beetnemen. Lunch is normaal inbegrepen maar natuurlijk met uitzondering van de olifantenoorvis. Nu ja het is maar een meerkost van € 7,- maar de lunch die we normaal krijgen wordt ook nog opgediend… snappen wie kan.  We laten het niet aan ons hart komen en de hondjes op het eiland waren er goed mee.

My_Tho (81)

Stephanie en Yannick waren vorig jaar al samen met Maya in Laos, en al dat jong geweld heeft geen probleem om zich aan de warmte en Indochina aan te passen.

Enfin als toetje krijgen we nog wat lokale muzikanten. Zelfs Hilde zou kunnen wedijveren met deze zangeressen ;-)) Tegen 18 uur zijn we terug in ons hotel en plannen van alles met onze sympathieke hotelmadam.

My_Tho (74)

Een waterbuffel laat zich het aaien welgevallen.

’s Avonds gaan we onze aperitief drinken op de 52 ste verdieping van de financiën building. Leuke ervaring en bovendien hebben ze een hele waslijst Belgische bieren.

We sluiten de dag af rond 12 uur nadat we even hebben kunnen skypen met Jana, Nils en ons Mereltje. Leuk om nog wat van het thuisfront te horen.

Morgen staan er nog een paar leuke dingen op het programma en trekken we meer noordelijk. Maar dat lees je dan wel.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *