Olifanten tattoo

Foto’s Jodhpur dag 1

Nepalezen

Vandaag is het alweer reisdag, we hebben een verplaatsing van bijna driehonderd kilometer voor de boeg. Als we ons ontbijt in alle vroegte willen nemen liggen alle bedienden nog te slapen op de rooftop waar wij ons ontbijt nuttigen. Fifu heeft allemaal Nepalezen in dienst die voor zowel de keuken, het onderhoud als voor de bediening zorgen. Allemaal stille jongens die hier vermoedelijk het hele seizoen verblijven.

Ze springen allemaal recht en twee minuten later is onze tafel gedekt met een uitgebreid ontbijt. Ik heb toch wat met die gasten te doen. Als je al naar India moet afzakken omdat er in je eigen land niet genoeg te rapen valt,  moet het daar wel hééél erg gesteld zijn.

Maltezen

We mochten van Fifu, de hoteleigenaar, geen tips geven aan de bedienden, wel in de tipbox, want – zo verzekert Fifu ons – die wordt aan iedereen eerlijk verdeeld. We nemen afscheid en worden hartelijk uitgenodigd om hier opnieuw te komen logeren. We ontdekken door een Maltees koppel dat er zoiets bestaat als  workaway, wat zoveel is als hotels die in ruil voor kleine klusjes overnachting en maaltijden aanbieden…  Dit opent perspectieven als we voor langer op reis willen vertrekken. Collega’s in Brussel, jullie hoeven voorlopig geen zorgen te maken…. het is nog niet voor morgen… denken we :-).

Boskoeien

Onze chauffeur, Kumar, is op tijd en om acht uur dertig zijn we al onderweg. Ofwel heeft hij last van een ochtendhumeur ofwel is hij weerom ongelukkig dat hij onze volgende overnachting niet zelf mag reserveren. Ik heb geen slechte nacht achter de rug en toch val ik het eerste deel van de rit in een diepe slaap ondanks de slechte staat van de weg. Na een tijdje ontdooit onze chauffeur en stopt onderweg om enkele leuke kiekjes te nemen van een familie boskoeien.

Boskoeien
Boskoeien

Dodelijk ongeval

Onderweg zien we weer het zoveelste zware ongeval met diverse doden, hoewel ons dit niet echt verwondert gezien de rijstijl van onze Indische vrienden. Wij hebben gelukkig geen klagen van onze chauffeur. Het is hoe dan ook beklijvend om lichamen te zien liggen met een deken over. Ook honden, varkens, koeien, buffels zijn slachtoffers en worden door andere dieren dankbaar als voer gecatalogeerd.

Tegen twee uur in de namiddag zijn we ter plaatse en spreken meteen met Kumar af voor morgen. De bezienswaardigheden liggen nogal ver uit elkaar en het zou al te gek zijn als we van de auto die we toch elke dag betalen geen gebruik maken.

Luxe kamer met balkon

We zitten in een fonkelnieuw hostel, bovendien krijgen we nog een upgrade naar de luxe kamer met balkon. We liggen wel aan de straatkant en ik heb het gevoel dat het enkel glas is. Tegen we thuis komen zijn die oortjes versleten. We overwegen zodra we terug in België zijn om er op maat te laten maken.

Blauwe stad

We smijten onze spullen in de kamer en nemen onmiddellijk een tuktuk naar de Clock Tower en de Sardar market. We hebben al een prachtig uitzicht op het Mehrangarh fort vanop de klokkentoren. We wandelen een stuk verder en voor we het weten staan we boven aan het fort… Nu ja, niet zonder een serieuze klimpartij. Het fort gaan we echter niet binnen. Het is al vrij laat en voorzien het bezoek voor morgen. We krijgen van hierboven wel een prachtig uitzicht op de blauwe stad Jodhpur. Men dacht vroeger dat deze kleur koelte zou brengen en de insecten zou weghouden… Daar heb je volgens ons wel meer dan een strijkje verf voor nodig. Het geeft van hierboven alvast een mooi effect.

Blauwe Jodhpur
Blauwe Jodhpur

We nemen na een klim op de ‘Jaswant Thada’, waar we nog een beter overzicht krijgen op het fort en de stad, een tuktuk naar de Stepwell, een bron in het midden van de stad.

Stepwell
Stepwell

Oosters dieet

Onze batterijen zijn volledig leeg maar in het Stepwell café kunnen we zowaar frietjes en potato wedges krijgen die een leuke afwisseling zijn op het Oosters dieet. We genieten en doodmoe laten we ons terug naar het hostel voeren waar we op een nogal vreemd vervoermiddel botsen.

Olifanten Tattoo
Olifanten Tattoo

We hebben absoluut nog geen heimwee maar het moordende tempo laat zich gevoelen. We zeggen al een paar dagen om het wat rustiger aan te doen, maar kunnen dit hoofdstuk nergens in ons reisboek  terugvinden. 😉


Booking.com

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel onze weg

3 gedachten over “Olifanten tattoo”

  1. Oordopjes op maat zijn superhandig! Wel wat raar om te laten maken ?
    Hou het daar veilig! En als je hoofdstuk ‘Rustig aan’ zelf moet schrijven, wil ik gerust corrigeren ?

  2. VANNE, DEZE IS ER EENTJE DIE JE MAAR GEWOON MOET BINNENKOPPEN :)))
    “Tegen we thuis komen zijn die oortjes versleten. We overwegen zodra we terug in België zijn om er op maat te laten maken.”

  3. Namaste Hilde en Erik, jullie zullen zeggen…daar is ze weer ?, maar ik kan zo meegenieten van jullie India avontuur, TOPPIE ?, grts Myriam ??en THX!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *