Norse Noren…no(r)way

De tent is alvast niet gaan vliegen, dus geen vliegende objecten waargenomen boven Trondheimfjord. Er was anders voldoende wind en bovendien is het vannacht onophoudelijk beginnen regenen tot nu. We zien het wateroppervlak zienderogen stijgen, dus hopelijk komt het gevaar niet van onderen. Ondertussen zijn de duistere nachten geslonken tot minder dan een uur.

De toppen van de bergen rond Trondheim hadden anders nog veel besneeuwde toppen. Van zomer is hier voorlopig nog geen sprake. ’s Avonds komt de temperatuur hier nog gevaarlijk dicht bij het vriespunt, gisterenavond hadden we net geen 4 graden, een groot verschil met de twintig van Oslo. We hebben ons vandaag dus maar een klein verwarmingstoestel aangeschaft.

Besneeuwde toppen
Besneeuwde toppen

 

 

 

 

Vandaag heb ik eerst een ontmoeting met iemand van ’Telenor’. De data van ons telefoonabonnement zit er al door. Blijkt dat die voorlopige abonnementen maar over 500 MB aan data beschikken. Omdat de vorige winkelier ons niet voldoende heeft ingelicht zijn ze toch zo vriendelijk om ons een nieuw nummer toe te kennen met een nieuwe load van 500 MB. We zullen dus iets kariger zijn met de upload van onze foto’s…tenzij we natuurlijk gratis WiFi vinden, maar aangezien gratis hier alleen de lucht is ;-).

Vriendelijk zijn ze hier anders wel genoeg. Onze vorige ervaring 30 jaar geleden hadden we het gevoel dat de mensen hier nogal stuurs waren, maar dit zal onze jeugdige misvatting geweest zijn. We kopen vanmorgen een ticket om zowel de Kathedraal, het bisschoppelijk paleis als de kroonjuwelen te bezoeken. Ongeveer 18 euro per persoon. Duur genoeg maar af en toe moet ne mens toch iets uitgeven om iets gezien te krijgen. Nu blijkt dat de toren van de kathedraal dicht was en dat in het aartsbisschoppelijk paleis alleen het museum met artefacten open is. De kroonjuwelen hebben we wel bezocht, knap maar geen € 36,- waard. Ik dus terug naar dat ticketoffice…ik breng de dame van mijn grieven op de hoogte en ja hoor geen probleem ik krijg de helft van het ticket terugbetaald. Moeilijke mensen zijn het dus ook zeker niet.

Nidaros Domkirke
Nidaros Domkirke

 

 

 

 

Nu moet gezegd dat die kathedraal op zich zeker de moeite waard is en ook de buitenkant van het bisschoppelijk paleis was een beeld van een gebouw.

Na de middag doen we nog een grote wandeling door Trondheim en daar hebben we geen spijt van. De leuke kleurenmengeling van de houten huizen die iedereen kent van de foto’s van Noorwegen zijn een streling voor het oog. Ook hier in Trondheim heeft men leuke dingen gedaan met de scheepswerven en de oude loodsen (Nedre Elvehavn). Een echte trendy buurt, maar ook hier weer zijn de drankgelegenheden geen spek voor onze bek. Ik weiger om 10 euro voor een pintje te betalen, vooral zolang onze eigen Belgische voorraad strekt ;-).

We slenteren nog langs de oude werkmanhuisjes (Bakklandet) en sluiten af op de Kristianstenfestning, een vesting waar we van de prachtige panorama’s hoog boven de stad genieten.

Bakklandet
Bakklandet

 

 

 

 

De regen blijft gestaag onze paraplu teisteren, maar zolang het regent blijven de akelige muggen weg. Trouwens niets zo rustgevend als regen op uw tent als je gaat slapen. Hopelijk is er morgen toch een kleine rustpauze om onze tent droog in ons buske te krijgen, want dan gaat het verder noordwaarts.

Foto’s Trondheim

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *