Manly

Foto’s

Rond de middag komen we in Manly toe, we hebben hier niets gereserveerd. Het Novotel laten we wegens te duur met plezier links liggen. Een kleiner hotel met zicht op zee, past net in ons budget.

We installeren ons en gaan op zoek naar onze middaglunch. Een Japanner heeft de revue nog niet gepasseerd, en we doen ons voor maar AUD 15 te goed aan sushi. Voor het eten zullen we Japan alvast niet laten links liggen.

We staan allebei te popelen om de boot naar Sydney te nemen. Dit is een klassieke boottrip van 40 minuten naar Circular Quai.

We kunnen onderweg weer massa’s foto’s van het Opera House en de Habour Bridge schieten.

We snuisteren wat rond in winkeltjes met prullaria en genieten op het terras waar onze reis meer dan vijf weken geleden begon, van een wijntje en een Pale Ale. We hebben zicht op zowel het Opera House als op de Harbour Bridge. We laten de hele film van de voorbije weken nog eens aan ons passeren, we zijn verwonderd dat dit een paar weken geleden zo onwezenlijk was… nu is dit Opera House en deze Habour Bridge ook een beetje de onze. Ik ben verkocht.

Voor een retourtje voor ons beide betalen we AUD 28,- voor een leuke overzet naar Sydney centrum.

De rest van de dag kuieren we wat rond langs het leuke strand van Manly. Zelfs als je niet veel omhanden hebt vliegen de dagen hier en voor we het goed en wel beseffen moeten we op zoek naar iets om achter onze kiezen te steken.

Gisterenavond zagen we in een programma de top-tien van Australische boeken, de twee boeken die we gisteren aankochten staan alvast in die lijst. We zijn beide gecharmeerd door de analyse die we krijgen van het top-1 boek van de Aussies. Tim Winton’s Cloudstreet staat afgetekend op één en we gaan er dan ook naar op zoek en vinden het terug in een boekenwinkel in Manly.

Morgen verkennen we een ander beroemd strand van Sydney: Bondi Beach. Ook hier zouden we dezelfde ingrediënten als vandaag terugvinden. Maar de golven zijn daar spectaculair, de strandbinken meer bonk en de monokini’s talrijker. (voor de liefhebbers, hier waren er geen ;-)))

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *