Lofoten

Vanmorgen om 7 uur vertrokken. We moeten voor 12 uur vanmiddag in Skutvik zijn om onze boot te halen naar de Lofoten. We konden hem ook in Bodo nemen, zo’n honderd kilometer dichterbij maar dan moesten we 4 uren op de boot zitten en 2 uren op een klein bootje in stormweer vinden we meer dan genoeg.

Onderweg krijgen we een portie sneeuw te verwerken (zie film onderaan). De bruggen en tunnels lossen mekaar onophoudelijk af, de centen van hun olie en gas zijn hier goed besteed.

We zijn ruimschoots op tijd voor onze boot, we profiteren er van om een schoonheidsslaapje te houden in ons buske om wat verloren uren in te halen.

Boot van Skutvik naar Svolvaer
Boot van Skutvik naar Svolvaer

 

 

 

 

Er is weinig volk op de boot, een tiental wagens en een bus vol met Fransen. De overtocht is zeer woelig, maar het is droog en dat is dan toch meegenomen om enkele leuke foto’s vanop de boot te maken.

Met zicht op de Lofoten
Met zicht op de Lofoten

 

 

 

 

Na dikke twee uur komen we via een tussenstop op een klein eilandje voor de kust (Skroda) aan wal op de Lofoten in Svalvaer. Vanaf dan begint het terug te regenen en de weersverwachtingen zijn niet om aan te zien. Toch zetten we onze tent op om ze te onderwerpen aan haar waterkolom. Na 5 uur onophoudelijk gieten, houden we ons hart vast, want op sommige stukken lijkt er al verzadiging te zijn… Wie komt er nu ook met zijn tent naar het noorden van Noorwegen ;-)?We houden de moed erin en desnoods zal ik straks het goede weer afdwingen met mijn gitaar ;-).

De kampplaats is er toch weer één om te onthouden. We hebben prachtig zicht om de ons omringende bergen, waarvan de toppen nog altijd met sneeuw bedekt zijn. Een lange wandeling zal er morgen niet inzitten vanwege het slechte weer, maar wat kleine verkenningstochten moeten zeker lukken.

Kampplaats Selnes
Kampplaats Selnes

 

 

 

 

Ik heb voor vanavond alvast mijn oogmasker bovengehaald, want overdag regent het dan misschien wel, vannacht scheen de zon vol door de dunne gordijnen van onze Noorse hut.

Hieronder zie je (rode pijl) op de kaart van Noorwegen waar we ons momenteel bevinden.

Map Noorwegen
Map Noorwegen

 

 

 

 

 

Foto’s Lofoten deel 1

Film Lofoten

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *