Levieten in een miljoenenstad

Foto’s Delhi, dag 1

Fully booked

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een uitstap naar Fatehpur Sikri, de spookstad of wat rest van de keizerlijke hoofdstad. Net als we naar onze kamer willen gaan vraagt de bediende van dienst hoe laat we gaan uitchecken… “Euh morgen.” “Oh no sir, today we are fully booked…”. We hebben toch gereserveerd tot de 23ste. “No sir booking.com is till 22th…”. Ik overweeg of ik hem over zijn toog zal trekken!? Niets aan te doen, we kunnen hier de boel op stelten zetten, toch daar gaan we beiden geen goed gevoel aan overhouden. We gaan naar onze kamer en besluiten in te pakken en door te reizen naar New Delhi. We zouden in een ander hotel hier in de buurt kunnen polsen maar de inchecktijd is meestal na de middag, bovendien is er tijdens de burgemeester verkiezingen niet veel kans om iets te vinden, dus besluiten we maar ineens te vertrekken.

Op weg

In minder dan een kwartier zijn we gepakt en klaar om te vertrekken. We laten een taxi aanrukken omdat ook de treinen blijkbaar nogal onzeker zijn vandaag. Voor omgerekend € 52,- hebben we een taxi tot voor de deur van ons volgende hotel. Een trein is sneller en veel goedkoper, als ze al moesten rijden, we weten evenmin of er nog plaats is en hoe laat hij uiteindelijk zou vertrekken/aankomen.

Riksja
Riksja

Tegen negen uur zitten we in de taxi. Ondertussen kunnen we de hele rit de verjaardagswensen in ontvangst nemen. Onderweg maken we plannen voor onze volgende verplaatsing, maar daar geraken we niet echt uit. Kathmandu behoort nog altijd tot de mogelijkheid, maar het prijskaartje dat aan de vlucht hangt schrikt ons toch een beetje af. Of gaan we voor Rishikesh waar de Ganges de bergen inwisselt en zich naar Varanasi rept. We weten het nog niet, maar eerst concentreren we ons op New Delhi, de hoofdstad van India.

De rit is zo voorbij en tegen halftwee zitten we al op de rooftop van het hotel te genieten van een lekkere lunch. Ook ik ben ondertussen overgegaan op volledig vegetarisch, wat in India absoluut geen straf is. De schotels zijn hier zo verscheiden dat je als gevestigde karnivoor het vlees geen moment mist.

Paan
Paan

Stadsmus

Zodra de innerlijke mens is aangesterkt, duiken we de miljoenenstad in. Ook hier weer een drukte van jewelste. We worden de levieten gelezen door de eigenaar van het hotel, “met niemand spreken en zeg maar dat je voor jouw regering in India werkt dan laten ze je wel gerust…” da’s dan nog niet helemaal gelogen.  Als doorwinterde stadsmus en iemand die tegenwoordig Molenbeek frequenteert om te gaan werken, ken je wel de gevoelige plekken van een stad. Wat niet wil zeggen dat je niet voorzichtig moet zijn.

India Gate

We laten ons door de metro verleiden en rijden net zoals in Bangkok boven alle verkeer richting India Gate. De laatste kilometer moeten we nog te voet via de prachtige Rajpath, een gezellige boulevard die op de Gate uitgeeft. Het is een triomfboog die er best mag wezen en een gedenkteken voor de gevallen Indiase soldaten die de Engelsen overal mee naar toe sleurden.

India Gate
India Gate

Ook hier moeten we de tuktukkers van ons lijf houden. Ik kan er nog altijd vrij rustig onder blijven maar ik weet dat als mijn boogje gespannen is door vermoeidheid, mijn tongske misschien wat vuiler wordt ;-).

Gps

We wandelen een heel stuk te voet terug, toch de vermoeidheid van de reisdag laat zich gevoelen en we nemen de laatste zeven kilometer een tuktuk, een jonge chauffeur die we moeten helpen zijn weg terug te vinden in New Delhi. Wat hij niet weet is dat we achter zijn rug onze gps hebben opgezet. Hij is onder de indruk van onze kennis van de stad en bedankt ons om met hem te willen meerijden en hoopt ooit naar België te komen voor Tomorrowland.

Wij verkennen nog een beetje de buurt van ons hotel en gaan ergens van een Indian tonic genieten. Geen van beiden hebben we honger en tegen halfnegen zoeken we onze kamer op en laten jullie meegenieten via dit blog en foto’s.Booking.com

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel onze weg

Een gedachte over “Levieten in een miljoenenstad”

  1. Namaste Hilde en Erik, New Delhi de miljoenenstad, laat je niet oppieren door de tuktukkers Erik,want ze zijn met veel ?, het vegetarisch menu oogt wel lekker, en je hebt het slim gespeeld met de gps ??, geniet nog van je b.d. Erik, heb weer genoten en kijk al uit naar vervolg, grts Myriam xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *