Let it snow, let it snow, let it snow.

Foto’s

Wie schudt er weer zijn beddeke uit en laat de pluimkes vliegen? Vanmorgen worden we wakker en het landschap zit  onder een wit dekentje, Rond twee uur vannacht is het sneeuwen in alle hevigheid begonnen.  Vanmorgen rond acht uur lag er al een dikke vijf centimeter en de sneeuwgoden smijten daar in de loop van de dag nog eens tien centimeter bij.

Bijna 15 cm sneeuw
Bijna 15 cm sneeuw

Het is plotsklaps een stuk gezelliger, de kerstman is hier bijna overal vertrokken samen met zijn lichtjes, maar de sneeuw zorgt er voor dat ik terug het gevoel krijg dat er cadeautjes op mij liggen te wachten 😉 (als ’t maar geen rekeningen zijn ;-))

Vanmorgen maken we terug een sneeuwwandeling en de 6 kilometer belasten onze spieren alsof we drie maal zoveel op onze boterham krijgen. Hilde probeert ieder vlokje op de gevoelige plaat vast te leggen en trekt erop los dat het een lieve lust is. Natuurlijk met zo’n prachtig model in haar gezelschap dat af en toe als contrast voor het witte landschap dient is het ook niet moeilijk om leuke foto’s af te leveren 😉

Let it snow
Let it snow

Het blijft de ganse dag onophoudelijk sneeuwen en de rest van de week geven ze van hetzelfde laken een broek. Als  we hier nog maar weg geraken;-) Zouden we als Vlaamse ambtenaar ook extra verlof krijgen zoals de collega’s die een paar jaar geleden door de IJslandse vulkaan: Eyjafjallajökull niet konden terugvliegen van hun vakantiebestemming? Wordt vervolgd 😉

De rest van de dag chillen we wat en besluiten we in de late namiddag om de sauna te vereren met onze blote krent.  Onze gastvrouw zet een strijkje wereldse muziek op, steekt wat kaarsjes aan, zet een potje thee en draait het kacheltje op een dikke tachtig graden. Voor we de folterkamer ingaan gooit ze nog een pollepelke sterk gekruid water op de stenen. Ingrediënten genoeg om al het vocht, vrijelijk mijn kathedraal van een lichaam te verlaten.

Hier klikken voor foto’s van Sauna

Gezien de gevoeligheid van bovenstaande foto’s is klikken op bovenstaande link alleen toegestaan voor meerderjarigen.

Wonder boven wonder panikeren we deze keer niet en  terwijl ik blinkend van het zweet geniet, kap ik na tien minuten nog een pollepelke of twee extra kruidenwater op de stenen. Dit was misschien een ietsje te moedig. De hitte slaat op mijn strot, en terwijl mijn lichaam al zijn reserve vocht uitspuwt wordt de sauna herschapen in een… nu ja sauna. Twee pijnlijke minuten later verlaat ik hijgend de folterkamer. Als ik als een glibberige paling de koude douche inkruip ontgaat mij eventjes het plezier van deze foltering. Als mijn poriën zich terug sluiten en mijn velletje aanvoelt als een babypoepje en de thee mij terug tot mijn zinnen brengt, maakt een gelukzalig gevoel zich van mij meester. Zijn dit de eerste tekenen van een nieuwe verslaving?

Alvast niet in openbare sauna’s waar lookeberen rondlopen die zich waarschijnlijk vergapen aan mijn prachtige lichaam;-) Hilde laat het zich alvast ook welgevallen. Voor zaterdag hebben we al een nieuw saunamomentje op het saunarooster geprikt;-)

Om onze sauna overwinning te vieren trakteren we onszelf op een XXL dineetje. Dit is de naam van het restaurant met de gelijknamige food. XXL foodhouse. In Duitsland kennen ze er wat van.  Een hamburgertje van 1500 gr (30 cm diameter) staat op het eerste blad van de menu te pronken. Wij gaan voor het iets minder. Het doet een beetje denken aan Il Kardinale in Mechelen waar je ook allerlei hamburgers kan eten.  Hier zijn de porties echter naar Duitse normen gemaakt en noch Hilde noch ik krijgen onze portie op. Met de overvloedige wijn bij ons gerecht hebben we echter minder moeite.

We zullen er nog maar een paar dagen van genieten, want vanaf volgende week is mijn beste vriendinnetje een diëtiste, die mij – zonder mij ooit te zien – vermoedelijk zeer graag ziet, want ze wil alle weken op bezoek komen.  Bovendien gaat onze jaarlijkse drooglegging ook vanaf maandag in, 8 weken geen alcohol. Mijn eerste contact zal met een Guinness zijn op ons optreden met Elzefolks voor Saint-Patrick. Schol.

 

 

 

Deel onze weg

2 gedachten over “Let it snow, let it snow, let it snow.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *