Kopenhagen

Vandaag overbruggen we de 600 kilometers die ons tussen Stockholm en Kopenhagen scheiden.  Het moet gezegd dat dit hele vlotte kilometers waren. In Zweden zijn de autosnelwegen – als ze er zijn – bij de beste ter wereld. Lekker breed en weinig aquavorming op het eerste spoor. De Europabrug met zijn aansluiting op een tunnel is van een grootorde die je niet dikwijls tegenkomt: 16 km. Al moet gezegd dat de brug die we eerder deze week in Ramvik tegenkwamen met zijn ene kilometer overspanning en maar vier pijlers, zeker zo spectaculair is.

Europabrug tussen zweden en Denemarken
Europabrug tussen zweden en Denemarke n

 Kopenhagen-2

 

 

 

 

 

Rond 15 uur staat ons tentje recht en beslissen we om nog een verkenningsronde te maken in Kopenhagen. Ook dit is voor ons een weerzien na zovele jaren. Niettegenstaande het feit dat we de regenzone weer hebben ingehaald, laten we ons toch niet afschrikken en gewapend met een paraplu sporen we ook van hier naar het centrum. Het metrostation is net zoals in Stockholm op loopafstand van onze camping verwijderd.

We beslissen om net als in Oslo een Kopenhagenkaart te kopen. Ook ditmaal weer prijzig € 134,- voor 48 uur (voor 2 personen). We laten ze afstempelen om 16u30, het moment dat we onze eerste trein nemen en zijn daarmee gerust van alle onkosten wat betreft vervoer of inkomgelden tot overmorgen 16u30. Inderdaad wij lichten hier de optie voor drie dagen. Onze gids van Kopenhagen staat weer bol van de boeiende bezienswaardigheden en daar willen we op deze drie dagen zoveel mogelijk van meepikken.

Hilde probeert min of meer een plan op te stellen van wat, waar en wanneer we de bezienswaardigheden moeten bezoeken, rekening houdend met afstand, openingstijden en eventueel sluitingsdagen…. Een ganse puzzel. Ikke content dat ik maar wat mag ouwehoeren op onze blog.

Enfin, openbaar vervoer kent voor ons niet veel geheimen meer. Hoe groot of ingewikkeld een stad er ook mag uitzien. Als je met kaarten uitsluitend in Chinees je plan kan trekken, dan kan je dit overal ter wereld.  We brengen een bezoekje aan de ronde toren die je van bovenaf een heel goed overzicht over de stad geeft… als je er tenminste  opklimt. De koning en in zijn navolging één of andere Tsaar van Rusland, klommen naar boven te paard.  Lijkt nogal bizar als je dit leest, maar de weg naar boven is niet met trappen maar gewoon een hellend pad. Deze toren wordt trouwens door de universiteit nog gebruikt als observatorium en is bovendien de oudste sterrenwacht van Europa.

Ronde toren
Ronde toren

Kopenhagen-18

 

 

 

 

 

Onderweg zijn we ook nog getuige van enkele afgestudeerden van het middelbaar die hun toelating tot de universiteit vieren. Dit schijnt een jaarlijks weerkerend feestje te zijn. Als die schaars geklede dames dit dan bovendien al dansend in de fontein vieren, zou het mij niet verwonderen dat er volgende week heel wat borstkassen met vicks moeten worden ingesmeerd om de bronchitis te verzachten.

Toelating universiteit viering
Toelating universiteit viering

 

 

 

 

Als het klokje zeven tikt houden we het voor vandaag bekeken in de stad. De regen houdt ons de ganse tijd gezelschap. Ik heb absoluut niks tegen regen, integendeel. Uiteindelijk groeien de patatten daarvan… Dus als je het mij vraagt, gaan ze hier dit jaar in Scandinavië serieuze boenkers kweken.

Foto’s Kopenhagen dag 1

 

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *