Kings Canyon

Foto’s

De desolaatheid der dingen…

Indien je dit verslagje wil doorsturen naar vrienden of kennissen geen probleem hoor. Vraag je paswoord aan en je kan deze dan toevoegen. Oh ja moest ge onze mailtjes moe zijn, je kan je altijd uitschrijven, maar je moet oook wel eerst je paswoord opvragen. Je kan ook gewoon een mailtje sturen naar erik.liekens@telenet.be met de vraag je uit te schrijven.

We vertrekken vandaag vroeg richting Kings Canyon in het Watarrka Nationaal Park ongeveer 300 km verder. We rijden via de Lassiter Highway, één rijvak in iedere richting. Tijdens de hele rit komen we maar een handvol auto’s tegen. Kan je je voorstellen? Je rijdt van Oostende naar Eupen en je komt maar een vijftal auto’s tegen.

We spotten onmiddellijk een dingo en een kangoeroe en enkele wilde paarden. We vreesden een beetje voor de eentonigheid, maar zelfs in de bush zit er zoveel afwisseling dat je het niet gaat vervelen.

Als we gaan bijtanken in een tankstation aan de baan, waan je je in een film van 50 jaar geleden. Je kan er ook kamperen, er is een bar, restaurant, er staat zelfs een helikopter ( da’s dan uit een recentere film 😉 waarmee je rondvluchten kan maken rond Mount Conner, een berg die vaak verward wordt met Uluru.

Mount Conner

Voor we ons resort bereiken maken we nog een stop aan Kathleen Springs, een oude heilige Aboriginal waterbron. De warmte slaat werkelijk in ons gezicht als we uit de auto komen én ook de vliegen natuurlijk.

Kathleens Spring

We checken een uurtje later in rond half één, maar onze kamer is nog niet klaar dus besluiten we de wandeling rond Kings Canyon niet uit te stellen.

Er staat aangegeven dat de volledige toer een 6-tal kilometer is, maar met twee viewpoints erbij komen we toch aan 7. Niet zo erg zul je denken… temperatuur loopt ondertussen op naar bijna 40° in de schaduw, en op die moment is dat het enige waar we geen last van hebben… van schaduw.

Video: http://youtu.be/J0NZL55u7tw

We krijgen al onmiddellijk een stevige klim voorgeschoteld… moordend. We moeten echt stapje voor stapje naar boven kruipen en iedere 20 stappen drinken. Ik heb ongeveer evenveel liters water bij als we kilometers moeten afleggen. Maar het is het allemaal weer meer dan waard. We weten op den duur niet meer hoe onze top 5 er zou uitzien.

We moeten soms bokkensprongen nemen en af en toe nogal gewaagde overstapjes, onmogelijke trapjes en zwierige bruggetjes nemen, maar we genieten. Als we helemaal boven zijn kunnen we via een (om)weggetje opnieuw naar beneden naar de Garden of Eden.

Prachtig! De naam is niet gestolen. We zijn net Adam en Eva. Zwemmen is hier toegelaten, maar we vertrouwen het niet goed. Zouden er waterslangen in zitten? En met onze krokodillen-ervaring van de laatste dagen…

Hagedis?

De terugweg is nog lastig en de warmte speelt ons parten, enfin we zijn blij als we de auto zien staan.

In het resort nemen we nog een frisse duik en krijgen als toetje nog een zonsondergang op Kings Canyon.

Tussen haakjes, we hebben de volgorde hier eigenlijk verkeerd gepland. Op woensdag 14 november is er in Cairns een volledige Eclips te zien…. Dedju.

Enfin wij vertrekken morgen naar Alice Spring voor 4 nachten en hopelijk kunnen we daar dat spektakel toch nog een beetje meemaken.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *