In het oog van de storm.

Foto’s: http://madrid.liekenspeeters.be/#!home

Het onweer van gisterenavond heeft vanmorgen plaats gemaakt voor een grijze hemel boven Charleroi. Het oog van de storm teisterde gisteren echter Parijs . Ook hiet zindert het nog na, ze zijn hier bijlange de terroristische aanslagen van 2004 nog niet vergeten.

Als reizigers worden ook wij in onze bewegingsvrijheid beknot door dit zinloos geweld. Maar we laten ons niet afschrikken, angst is een slechte raadgever maar we beseffen vandaag meer dan ooit hoe kwetsbaar een grote stad is.

Vanmorgen worden we door een Shuttlebus van het hotel naar het tien minuten verderop gelegen vliegveld van Charleroi gebracht. Voor toekomstige reizigers die via Charleroi naar hun bestemming vliegen is het Van der Valk hotel alvast een aanrader.

Ryanair
Ryanair

Het vliegtuig vertrekt pil op tijd en na een quasi vlekkeloze vlucht komen we rond half twaalf in Madrid aan waar we de rest van de dag van 21° C genieten.

Op de luchthaven kopen we eerst een ticket voor de metro naar ons appartement en een Madrid-kaart voor 120 uur die we vanaf morgen laten activeren. Hiermee kunnen we dus de komende dagen alle musea in en uitlopen en krijgen tal van vermindering in verschillende zaken. Ook het Bernabeú stadion, de arena de toros en zoveel meer. Het kost ons wel € 210,- voor ons beiden, maar ook het vervoer is inbegrepen. Duur? Zeer zeker, maar we zijn hier om iets te bekijken. We hebben dit jaar al ettelijke euro’s in zo’n kaarten gestoken (cfr. Scandinavië).

In ons appartement worden we opgevangen door de eigenares die ons op een cursus Madrid trakteert. Onze protesten legt ze naast zich neer en dramt een uur lang over de bezienswaardigheden van Madrid. Nu best wel interessant, het schuim stond op haar lippen en de zweetdruppels staan op haar voorhoofd maar ze is niet te stuiten, alleen onze VISA-kaart doet haar kalmeren. We zitten hier dus gebeiteld in het midden van het oude centrum voor € 60,- per nacht, ontbijt inbegrepen.

Gezelligheid troef
Gezelligheid troef

De rest van de middag maken we een oriëntatiewandeling, kuieren tussen de honderden pleintjes en gezellige straten die deze wereldstad rijk is en genieten van het zomerse zonnetje en het lekkers dat Madrid in overvloed in aanbieding heeft.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *