Ik heb mijn wagen volgeladen, vol met … kampeermateriaal.

Zonder aftellen vertrokken. Iedereen is nog in de waan dat wij met de fiets de Jutlandroute gaan overmeesteren… maar met ons hebt ge altijd plezier. Je weet wanneer we vertrekken, maar naar waar?… Waarom niet de Jutlandroute hoor ik je denken? Daar zal ik het antwoord schuldig op moeten blijven. Onze twisted minds worden altijd gevoed met nieuwe impulsen en die wezen weliswaar in dezelfde richting… naar het noorden, maar Denemarken alleen leek ons niet ver genoeg… Bovendien heeft onze investering in een VW Transporter nog niet voldoende opgebracht en vonden wij het tijd dat hij zijn reiscapaciteiten maar eens moest bewijzen.

Ook Canada (natuurlijk niet met ons busje dan) heeft lang in de weegschaal gelegen, ook Zuid-Amerika roept dat het een lieve lust is, China en Vietnam zijn vanaf nu steevast vaste kandidaten, maar ook Nepal en India zijn volop in de running, maar….

Vorig jaar hebben we op het laatste moment onze boekjes voor Scandinavië gaan wisselen voor reisgidsjes van China. Dit jaar zijn we gewoon die boekjes gaan terughalen. Inderdaad we zijn op weg naar het hoge noorden. Compromis is wel dat we over land Denemarken kruisen tot in Skagen, we moeten toch zien waar we naar toe dachten te fietsen ;-).

Vandaag zijn we rond de vieren vertrokken en hebben al een slordige 450 km achter de kiezen. We zitten momenteel op een leuke camping ergens in het Münstertall (Aschenbeck). Ergens tussen de Elbe en de Weser, daar waar de personificatie van deze rivier het prachtige toneelsstuk ‘Draussen vor der Tur’ (met mijn excuses voor de misschien niet zo correcte spelling) zich afspeelde.

Morgen cruisen we tot in Skagen, waar we twee nachtjes onze kilometerroes uitslapen en het hoge noorden van Denemarken gaan verkennen en hopelijk mee van het hoge drukgebied dat over België het mooie weer maakt, kunnen genieten.

Waar deze tocht ons naartoe brengt? Wie weet dat, joh. Ik zou zeggen blijven volgen, we nemen jullie mee op een fantastisch avontuur, geen berg is ons te hoog, geen zee is ons te diep, geen vat wijn is ons te duur…. euh nu ja … er zijn natuurlijk grenzen.

Aschenbeck Camping
Aschenbeck Camping

 

Deel onze weg

4 gedachten over “Ik heb mijn wagen volgeladen, vol met … kampeermateriaal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *