Ik ben Balou de bruine beer

Foto’s

Maandag 4 en dinsdag 5 november 2013 – Ik ben Baloe de bruine beer.

Na een zeer korte nacht worden we wakker in de Lotus Lodge in Siem Reap. Alles staat hier nog onder water.  De tyfoon van de eeuw van vorige maand is hier nog niet verteerd. Wij al blij dat we toch propere lakens hebben ;-) Een leuke tip van Dirk Verbeek, die hier vorig zomer ook was.

Spijtig genoeg kunnen we hier zelf maar twee nachten blijven omdat het hotel is overboekt. We verteren onze wilde nachtrit met de bus en laten ons als klaktoeristen Siem Reap welgevallen met al zijn geneugten.  In de loop van de dag vinden we een leuk hotelletje waar we na volgende nacht terecht kunnen.

Siem

Vanavond reserveren we een Cambodjaanse Apsara show. Een beroemde Cambodjaanse dans die na jarenlange onderdrukking van Pol Pot terug rond 1993 zijn intreden deed in Cambodja.  Danseressen volgen jarenlang academie om deze gracieuze dans onder de knie te krijgen.

Siem2

We betalen € 28,- per persoon voor deze af en toe wel wat kitscherige show, maar we genieten van dit totaalspektakel.  Trouwens voor die prijs komen ze ons in ons hotel ophalen en krijgen we nog een buffet voorgeschoteld om ‘u’ tegen te zeggen.

Ook de Cambodjanen zijn ongelofelijk vriendelijke mensen. Behulpzaam en attent net zoals de Laotianen.

dinsdag 5 november 2013

Vandaag verhuizen we van hotel en hebben ineens een afspraak met een tuktuk om ons de ganse dag langsheen de tempels van Angkor te begeleiden.  Wij gaan alvast voor een abonnement van drie dagen tempelen. Vermoedelijk toeren we hier maar twee dagen rond, maar zoveel indrukwekkende tempels op een dag afhaspelen lijkt ons een onbegonnen zaak en het entree geld voor twee of drie dagen is gelijk( $ 40,- per persoon). Bovendien hoef je met dit abonnement maar een keer aan te schuiven.  We krijgen zelfs een abonnement met foto.

Onze tuktukdriver een leuke Cambodjaan die het Engels vrij goed machtig is, geeft altijd een korte inleiding telkens hij ons afzet bij een tempel.  (tip: je kan dit ook zelf met een brommertje of een fiets avonturen, maar met een tuktuk hoef je je geen zorgen te maken over je helm of wat dan ook). We genieten met volle teugen. We laveren tussen indrukwekkende tempels en krijgen een geschiedenis bad.

Siem3

We krijgen zowaar enkele olifanten en apen te zien. De met jungle overgroeide tempels dompelen je onder in ‘junglebook’.  Mowgly, Shere Khan en Baloe de bruine beer zijn nooit ver weg.

Vandaag wagen we ons aan de iets minder gekende tempels: Preah Khan, Neak Poan, Ta som, East Mebon, Pre Rup en Beateay Kdei, Prasat Kravan.

Siem4

Morgen ontdekken we de tempel van Thomb Rider van Angelina Joly, Angkor Tom met de Bayon en de adembenemende Angkor Wat.

Cambodja…. een aanrader.

Deel onze weg

Een gedachte over “Ik ben Balou de bruine beer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *