Hoe meer dat ge daar van eet hoe liever dat ge dat moogt.

Foto’s: http://madrid.liekenspeeters.be/#!album-396

Ik heb het hier wel degelijk over Madrid. De stad die bij toeristen niet onmiddellijk in de bovenste schuif ligt. Wel wij zouden beiden aanraden ‘maak nog maar een schuifke bij’ want dit is echt een topper. Londen en Parijs waren altijd onze favorieten (en dat zijn ze nog altijd) maar Madrid heeft zeker zoveel troeven. Neem daarbij dan nog de 300 dagen zon, de veel goedkopere prijzen en het lekkere eten, dan moet je niet twijfelen waar je volgende trip naartoe moet.

Stef VG, je was altijd de enige die Madrid boven Barcelona plaatste… wel je bent niet meer alleen, ik ken er twee die ook tot dat clubje toetreden, zonder afbreuk aan Barcelona te doen dat ook absoluut een aanrader is.

Vandaag nemen we voor de verandering nog maar eens een museum onder de loep, ditmaal het Reina Sophia. Hier voeren vooral voor- en naoorlogse kunstenaars het hoge woord. Salvator Dali en Picasso delen hier de artistieke lakens uit. De artistieke orgasmes volgen mekaar in sneltempo op, met als absoluut hoogtepunt het Guernica van Picasso die de bombardementen weergeeft van Franko op Guernica (klein Spaans Baskisch dorp).

Reina Sofia
Reina Sofia

Het is na één uur als we onze artistieke cartouche hebben verschoten en in een plaatselijke café met wat tapas onze goesting terug laden en we een nieuw blikje avontuur opentrekken met de smaak van een Botanische tuin.

Botanische tuin Madrid
Botanische tuin Madrid

We testen in deze groene oase onze kennis van de ‘Árbols’ (bomen) en krijgen hierbij de bevestiging, van iets wat we al lang wisten, dat mijn geheugenvat serieus is aangetast. ;-). Ik zal me meer en meer moeten verlaten op het geheugenkoffertje van Hilde dat nog vrij intact is ;-).

Ik ben snel vergeten wat ik vergeten ben en we genieten de rest van de namiddag van een zonnetje dat flirt met de 21 graden. Als het zonnetje zijn stralen wisselt voor de schemering, wandelen we na een bezoek aan het liefelijke kerkje Iglésias de San Jerónimo richting Gran Vía.

Iglésias de San Jerónimo
Iglésias de San Jerónimo

Deze prachtige laan met art-deco, en neoclassicisme waar Dali, Sinatra en Orson Welles af en toe de bloemetjes buitenzetten, ademt een ‘joie de vivre’ uit waar ik graag deel van uitmaak.

Gran Via
Gran Via

 

 

 

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *