Het biechtgeheim van Hilde

Foto’s

We vertrekken  in alle vroegte naar Châlon-en-Champagne of Châlon-en-Marne, blijkbaar worden beide namen gebruikt. De Marne is het departement waar we verblijven en Châlon is een beetje de bloemenstad van dit departement. Een leuke stad die de concurrentie met het nabijgelegen Reims niet kan doorstaan, maar toegegeven een halve dag kan je hier best doorbrengen. Jeanne d’Arc is hier een kleine zeshonderd jaar geleden in gezelschap van de Franse koning, Charles VII, een dag komen chillen.

Jeanne d'Arc
Jeanne d’Arc

Ook kan je hier de grafzerk van de onbekende soldaat bezichtigen in het Hôtel de Ville. Dat deze stad gelegen is op de Romeinse  verbindingsweg tussen Bologna en Milaan is een leuke wetenswaardigheid.

In de kathedraal hebben we een leuke babbel met een dame op leeftijd die voor het onderhoud zorgt, ze wijst ons op het feit dat de stenen doopvont uit Doornik afkomstig is.

doopvont in Kathedraal Saint-Etienne - Châlon en Champagne
doopvont in Kathedraal Saint-Etienne – Châlon en Champagne

Ik geef haar de absolutie en neem even later de biecht af van Hilde maar gebonden aan het biechtgeheim kan ik hier verder niet veel over vertellen.

te biechten
te biechten

De overdekte markt heeft hier alvast meer te bieden dan de markten bij de grote broer Reims, ook de wekelijkse markt is een levendige bedoening.

De Champagneroute laten we dit jaar aan ons voorbij gaan.  We hebben deze al een drietal keren binnenste buiten gekeerd en ik weet niet of de boeren zo op onze aanwezigheid gesteld waren. Veel proeven weinig kopen. Maar ik kan dit alleen maar ten volle aanbevelen, hier kan je best een dag of twee voor uittrekken om via al die leuke dorpjes waar je altijd meer dan welkom bent te genieten van de geneugten van de streek. Trouwens je wordt nergens aangemaand om te kopen, hoewel bij het kopen van één of twee flessen, de gastvrijheid geen grenzen meer kent.

Ook vermeldenswaard zijn  de restaurants, voor een prikje ( € 12,-) krijg je  een driegangenmenu voorgeschoteld. Tel je € 14 neer, dan krijg je er nog een kaasschotel bovenop.

In de namiddag wandelen we door het plaatselijk natuurpark en slenteren door een bos waar de natuur de wetenschappers voor de gek houdt. Les Faux de Verzy. Dit zijn misvormde spiraalvormige beuken die je maar op een paar plaatsen in de wereld  aantreft. Hier, in Verzy, in Malmö, Zweden en Hannover, Duitsland. Moeilijk te beschrijven, maar de foto hieronder maakt een en ander duidelijk. De wetenschap is er nog altijd niet over eens hoe dit fenomeen zich hier weet te nestelen. We genieten van dit wonder der natuur en zakken na deze leuke wandeling af naar een plaatselijk grootwarenhuis.

Les Faux de Verzy
Les Faux de Verzy

Niettegenstaande het eten hier lekker en goedkoop is lichten we toch de optie om zelf te kokkerellen. We genieten de rest van de avond van een heerlijk BBQ en proberen dit gevoel van kamperen in de natuur de fixeren op onze netvliezen.

Tiens, volgend weekend is het opnieuw een verlengd weekend, wie weet waar tref je ons dan weer aan.

Deel onze weg

Een gedachte over “Het biechtgeheim van Hilde”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *